Șeful de la Investigații Criminale Galați, prins beat la volan. A provocat şi un accident

Șeful de la Investigații Criminale Galați, prins beat la volan. A provocat şi un accident Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Șeful de la Investigații Criminale Galați a fost prins beat la volan. Comisarul șef Mihail Hâncu a provocat un accident.

Beat la volan. Șeful Serviciului Investigații Criminale IPJ Galați a fost prins beat la volan. El a provocat un accident rutier pe DN 26, în județul Galați. La testarea alcoolscop, comisarul-șef avea o alcoolemie de 0,47%  în aerul expirat.

Beat la volan, a provocat un accident

Potrivit Poliției Galați, vineri, 24 noiembrie 2023, în jurul orei 00:53, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat telefonic, prin apel la 112, cu privire la faptul că pe DN 26, în afara localității Vânători, din județul Galați, a avut loc un accident rutier.

Polițiștii au stabilit că un bărbat, cu vârsta de 42 de ani, domiciliat în municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, având direcția de deplasare dinspre localitatea de domiciliu către comuna Tulucești, a pierdut controlul direcției de deplasare.  Mașina a părăsit partea carosabilă și a lovit un pom ornamental.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șoferul mașinii a fost preluat și transportat de un echipaj medical de la ambulanță la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați. Însă nu a rămas internat.

„La testarea alcoolscop ,valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel că la unitatea spitalicească i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a anunțat Poliția Galați.

Poliţist beat la volan

Sursa foto: arhiva EVZ

Șoferul mașinii este șeful de la Investigații Criminale IPJ Galați

Potrivit unor surse din cadrul Poliției, este vorba de șeful Serviciului Investigații Criminale din IPJ Galați, comisarul șef Mihail Hâncu. Conducerea IPJ Galați a dispus o anchetă internă.

„Precizăm faptul că bărbatul, care se afla la volanul autoturismului personal, are calitatea de polițist. Este angajat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați. Motiv pentru care conducerea instituției a dispus de îndată Biroului Control Intern declanșarea cercetării disciplinare față de acesta”, a transmis Poliția Galați .

În cauză a fost întocmit un „dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar cercetările au fost preluate de unitatea de parchet competentă”.

Nu este singurul poliţist prins beat la volan

Şeful de la Galaţi nu este singurul poliţist prins beat la volan. Presa a relatat despre mai multe cazuri când oamenii legii au fost prinşi în timp ce conduceau maşina în stare de ebrietate alcoolică sau sub influenţa drogurilor.

Legea Anastasia, prezentată drept o armă menită să-i determine pe șoferi să nu mai conducă băuți sau drogați la volan, pare că nu funcționează. O recunoaște chiar autorul actului normativ. Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat că în cele patru luni de la intrarea în vigoare a actului normativ au fost comise în jur de zece accidente mortale, de către șoferi băuți sau drogați.

Faptul că vor sta la închisoare, fără posibilitatea suspendării pedepsei, așa cum prevede Legea Anastasia, nu este suficient. Șoferii continuă să urce băuți sau drogați la volan și, mai mult, chiar să comită accidente mortale.