Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a anunțat că nu pot fi cumpărate cele 35 de scannere termice, extrem de necesare pentru a depista posibilele persoane purtătoare de coronavirus care intră în țară și care au fost impuse de Uniunea Europeană. Termoscannerele trebuie să fie amplasate în aeroporturi și în orice punct vamal.

Război politic pe viață și pe moarte

Velea motivează pierderea de timp în achiziția acestor aparate spunând că PSD blochează proiectul, chiar dacă a fost emisă OUG „absolut legală” , înainte de moțiunea de cenzură.
„Bucureștiul astăzi este un oraș bolnav. (…) Noi, acum, deși am emis Ordonanță de Urgență absolut legală care a parcurs toate etapele procedurale legale. Acum, astăzi, nu putem achiziționa cele 35 de termoscanere pentru aeroporturi pentru că PSD și acoliții lor blochează Guvernul României”, a anunțat Marcel Vela la Parlament.
Scannerele termice vor dota, dacă vor fi cumpărate în timp util, cele 16 aeroporturi internaționale: 5 către Henri Coandă București și câte două pentru celelalte aeroporturi, unul pe fluxul de intrare și unul pe fluxul de ieșire.
De asemenea, OUG prevede și normele de instituire a carantinei în caz de epidemie cu coronavirus.

Te-ar putea interesa și: