Evenimentul Zilei > Justitie > Poliția Română, MĂSURI de ultimă oră. Se declanșează un CONTROL INTERN în urma acuzațiilor fraților Cosma
Poliția Română, MĂSURI de ultimă oră. Se declanșează un CONTROL INTERN în urma acuzațiilor fraților Cosma

Poliția Română, MĂSURI de ultimă oră. Se declanșează un CONTROL INTERN în urma acuzațiilor fraților Cosma

Poliţia Română a apelat la măsuri urgente imediat după acuzaţiile făcute de Vlad Cosma. Astfel, s-a declanşat un control intern pentru verificarea aspectelor semnalate la nivelul IPJ Buzău.

Din comunicatul transmis, luni, de Poliția reiese faptul că în perioada 2014- 2017 s-au efectuat nu mai puţin de 91 de testări cu aparatul poligraf.

„Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la modalitatea de efectuare a anumitor testări cu aparatul poligraf, de către un specialist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, Centrul de Informare și Relații Publice al Poliției Române este împuternicit să comunice următoarele:
Conducerea Poliției Române a dispus constituirea unei echipe de control, pentru verificarea aspectelor în cauză, semnalate la nivelul I.P.J. Buzău.
Activitatea de verificare se efectuează sub coordonarea specialiştilor Direcţiei Control Intern şi a Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Din datele existente la acest moment, la nivelul I.P.J. Buzău, în perioada 2014 – 2017, au fost efectuate 91 de testări cu aparatul poligraf, rezultatul niciuneia dintre aceste testări nefiind contestat.
De asemenea, precizăm că, în funcţie de rezultatul verificărilor, vor fi dispuse măsuri, în conformitate cu prevederile legale, pe care le vom aduce la cunoștința opiniei publice”
, se arată în comunicatul Poliţiei Române.