Evenimentul Zilei > Social > Poliția este în alertă! Evadatul a fugit de sub ochii gardienilor | UPDATE
Poliția este în alertă! Evadatul a fugit de sub ochii gardienilor | UPDATE

Poliția este în alertă! Evadatul a fugit de sub ochii gardienilor | UPDATE

Poliția este în stare de alertă maximă după ce un deținut a evadat chiar de sub ochii gardienilor!

UPDATE. Florin Cristian Ioniță este tânărul care a evadat din Centrul de Diagnostic şi Tratament Piteşti. Are 24 de ani și  a fost condamnat pentru lovire sau alte violențe.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a transmis:

„Miercuri,  06.11.2019, în jurul orei  13,10, s-a constatat că deţinutul Florin Cristian Ioniță, în vârstă de 24 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani și 1 lună de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Lovire sau alte violențe (art. 193 NCP), a părăsit o unitate sanitară de pe raza localității Pitești, unde se afla în vederea efectuării unor investigații de specialitate.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliției Române.

Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

La momentul părăsirii unității sanitare, deţinutul era îmbracat cu: trening negru (scămoșat), bocanci negri.

Pentru orice  informaţie cu privire la  persoana în cauză,  apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Mioveni, la numărul de telefon: 0248/260.000”.

 

Știrea inițială

Un bărbat încarcerat la Penitenciarul Mioveni a reușit să evadeze dintr-un centru medical, acolo unde fusese adus pentru o consultație.

S-a întâmplat totul la Centrul de Diagnostic şi Tratament Piteşti, iar gardienii care au venit cu deținutul habar nu au cum acesta a putut evada, anunță Realitatea Plus.

„Se confirmă evadarea. Este vorba de un deţinut în vârstă de 24 de ani, condamnat definitiv. A fost depus la noi ierik, iar astăzi a fost dus la Centrul de Diagnostic şi Tratament pentru o consultaţie, fiind suspect de TBC. În timp ce se afla în camera în care ar fi trebuit să-i fie făcute radiografii, profitând de faptul că nu putea fi însoţit de gardian, nici nu putea să-i fie puse cătuşe, nefiind permise metale, a evadat”, a declarat Laura Olteanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Mioveni.

Din primele cercetări reiese că deținutul a sărit de la o fereastră situată la etajul 1 al imobilului şi a fugit către Expo Parc. Acesta era condamnat pentru loviri şi alte violenţe.