Evenimentul Zilei > Social > Poliţia Capitalei, acţiune în forţă la un complex comercial din București
Poliţia Capitalei, acţiune în forţă la un complex comercial din București

Poliţia Capitalei, acţiune în forţă la un complex comercial din București

Potrivit unui comunicat, poliţiştii Capitalei au acţionat în zona unui complex comercial situat pe raza sectorului 2, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură infracţională şi contravenţională.

Aşadar, „Vineri, 31 ianuarie a.c., poliţiştii Capitalei au acţionat în zona unui complex comercial situat pe raza sectorului 2, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură infracţională şi contravenţională. La data de 31 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 2, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 8, au desfăşurat o acţiune într-un complex comercial din sectorul 2, ce a vizat în principal verificarea respectării normelor legale privind comercializarea unor produse ce ar purta însemnele unor mărci protejate pe teritoriul României”, se citeşte în comunicat.

Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 500.000 de lei

„În urma controlului efectuat au fost identificate mai multe standuri ce aveau expuse spre comercializare peste 560 produse purtând sigla unor mărci înregistrate și protejate, pentru care patru persoane nu au putut prezenta documente de proveniență pentru produsele menționate și nu dețin acordul titularilor de marcă în vederea comercializării acestor produse. Totodată, au mai fost sigilate două standuri în care există suspiciunea că sunt deținute produse purtând sigla unor mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 500.000 de lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”.

În comunicat se mai precizează „că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, potrivit Poliţiei Capitalei.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: