Evenimentul Zilei > Actualitate > Număr incredibil de atentate teroriste dejucate. Atacurile islamiste au alertat autoritățile. Ce legi noi sunt în pregătire
Număr incredibil de atentate teroriste dejucate. Atacurile islamiste au alertat autoritățile. Ce legi noi sunt în pregătire

Număr incredibil de atentate teroriste dejucate. Atacurile islamiste au alertat autoritățile. Ce legi noi sunt în pregătire

Potrivit unui comunicat oficial, poliția britanică a precizat că a dejucat mai multe atentate teroriste de amploare în ultimii doi ani.

Ministrul de Interne britanic a declarat că poliţia britanică a dejucat 19 atentate teroriste de amploare în ultimii doi ani. Acesta spune că a fost vorba atât despre atacuri islamiste, cât şi despre cele plănuite de extremişti de dreapta.

Oficialul de la Londra a anunţat că guvernul îşi doreşte noi legi pentru prevenirea atentatelor, în contextul în care, susţine el, autorităţile se confruntă cu un număr tot mai mare de ameninţări teroriste.

Sajid Javid, ministrul britanic de Interne: „Această ţară este protejată de cei mai buni poliţişti, cele mai bune servicii de informaţii şi cei mai buni militari din lume.”, conform Digi24.

În ultimii doi ani, aceștia au dejucat 19 atacuri teroriste de amploare, 14 dintre ele islamiste şi cinci motivate de ideologia extremei drepte. Vorbim, însă, doar de vârful aisbergului, fiindcă pentru fiecare atentat prevenit, alte câteva zeci nici nu au mai apucat să fie pornite. Cei mai mulţi oameni nu vor şti niciodată cât de mult ne protejează munca voastră excelentă, realizată în colaborare cu MI5.

În ceea ce privește țara noastră, acum câteva zile, președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a declarat că țara noastră nu poate rămâne încrezătoare în faptul că nu va fi vizată de probleme precum migrația sau terorismul.

„Totuși, migrația e o mare problemă a UE. La fel e și cu terorismul. Cetățenilor a început să le fie frică să meargă într-un parc. Frontierele UE sunt o strecurătoare. Suntem vizați de aceste probleme pentru că avem 4 milioane de români împrăștiați în aceste țări. Să nu fim încrezători că vom rămâne nevizați în interiorul granițelor. Unde sunt liderii europeni care să ne arate drumul?

Toate aceste motive de insatisfacție au făcut să crească antieuropenii. În aceste alegeri, circa 30% vor fi eurosceptici, naționaliști populiști, iliberali sau suveraniști. Asta șubrezește UE. BREXIT-ul a demonstrat că nu este doar drumul extinderii Uniunii, ci și drumul reducerii ca dimensiune.”, a declarat Băsescu.