Suceava este, până în prezent, singurul oraș din România care a fost închis din cauza pandemiei de COVID-19, dar Raed Arafat nu exclude posibilitatea ca și Capitala să ajungă în carantină totală, în cazul în care va fi absolut necesar.

Secretarul de stat, Raed Arafat, susține că, deocamdată nu se pune problema izolării Capitalei. „Nu se compară Bucureştiul cu Suceava.

Dacă numărul de cazuri de la Suceava şi la modul în care ele au evoluat a condus la decizia că trebuie să aplicăm măsura carantinării, la Bucureşti, din fericire pot să o spun, suntem departe de această măsură la acest moment”,  a explicat Arafat.

”Bineînţeles că nimeni nu poate da garanţie 100% despre nimic în acest caz. Virusul evoluează. Din fericire, în România chiar dacă a evoluat în unele zone mai grav, încă evoluează mai lent decât în alte ţări.

Dar bineînţeles că acest lucru poate să se schimbe, poate să însemne că trebuie să schimbăm şi noi aplicarea regulilor pe care trebuie să le implementăm”, a declarat șeful ISU, Raed Arafat.

Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, este primul oraș care a intrat în carantină totală. Potrivit Ordonanței Militare 6, pe perioada stării de urgență se instituie măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă opt comune limitrofe. Este vorba despre Adâncata, Salcia, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei, potrivit cancan.ro.