Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Poate ăsta e Planul pentru București: Traiane, salvează-ne!
Poate ăsta e Planul pentru București: Traiane, salvează-ne!

Poate ăsta e Planul pentru București: Traiane, salvează-ne!

Sincer, nu știu cum au reușit să-l scoată din joc pe Nicușor Dan cu o „lebădă neagră”, cum rar s-a mai văzut în politica românească.

Știu că pentru mulți pare o fâsâială căci, de fapt, ce dezvăluie scandalul: politicieni, interlopi și, probabil, câteva zeci de mii de euro la mijloc. Nimic nou sub soare. Nu e prima dată când se întâmplă în politichia dâmbovițeană.

Problema e că Useriștii, neomarxiști, cărora și eu le-am spus, de multe ori, să nu se mai promoveze drept niște fecioare pure, aterizate în București să ne mântuiască. Ar fi fost suficient să spună că sunt mai cinstiți și mai deștepți ca restul. Dar ei, nu și nu.

Au supralicitat prea mult și au creat un nivel de așteptare nerealist, au vândut o imagine care frizează perfecțiunea, o utopie, un rahat de Corectitudine Politică românească, chipurile, iar acum când a apărut povestea cu „Câine”-le din Sectorul 4, absolut toată lumea s-a șocat exact ca și cum am fi aflat că premianta clasei e, de fapt, prostituată de pe centură.

Iar ca lucrurile să fie și mai tragice, Nicușor Dan s-a dus în abisul tăcerii și al închiderii în sine și nu a scos o vorbă.

Ba chiar și-a anulat toate evenimentele de campanie, ca să ne dovedească cu prisosință că totul e adevărat și el e out!

Ori dacă e ceva ce mă îngrozește, nu e neapărat ce am aflat astăzi, ci reacția lui.

Mă așteptam să-l văd ieșind ca un pitbull, din prima secundă și să ne ofere explicația lui. Să nege! Să ne vrăjească! Orice! Așa cum ar fi făcut-o în vremurile sale bune omul din titlu. Da, Traian Băsescu!

Inițial, nu am crezut, însă faptul că chiar a intrat, în cele din urmă în cursă, mi s-a părut, de la început, extrem de interesant. Mă așteptam să fie ca în 2016, când s-a tot insinuat că va candida, iar până la urmă ni l-a dat pe Robert Turcescu.

Acum, nu! Și, realist vorbind, dacă ne raportăm la modul în care a fost realmente dărâmat psihologic Nicușor Dan (cred că nici cei care au orchestrat toată povestea asta nu se așteptau să le iasă atât de bine – pe principiul nimeni nu i-ar fi putut distruge mai bine ca ei înșiși), singura noastră șansă să scăpăm de Cruela Gabriela, rămâne Traian Băsescu. Pentru că, mie unul, îmi este cât se poate de clar că o dată ce a luat-o la vale Nicușor Dan, nimic și nimeni nu îl va mai putea opri.

Așa că, că ne rămâne eternul și neobositul Traian Băsescu. Cu bunele și cu relele sale. Le știm prea bine, cu toții!

Da, nici pentru mine nu era prima opțiune, dar ce te faci dacă Nicușor ia mai puține voturi ca Băsescu?! Mai stăm patru ani cu Firea? Adică alegem varianta din ficați și ne ciondănim între noi sau gândim limpede și consolidăm o alianță anti-Firea.

Nici nu mai contează numele viitorului primar general atâta timp cât nu începe cu „Fi” și nu se termină cu „rea”. Așa că e momentul!

P.S. Deunăzi, Traian Băsescu a fost întrebat dacă pe 26 septembrie va ieși să anunțe că îi dă voturile lui Nicușor Dan, la care replica fostului președinte a fost: „Poate mi le dă el mie!”.

La momentul respectiv am râs și mi-am zis: Tipic Băsescu!

Acum, stau și mă gândesc căci poate acesta a fost, de fapt, de la bun început, Planul pentru București.

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: