Evenimentul Zilei > Politica > PNL va ataca din nou la CCR legile Justiței: Superficialitate maximă și grabă nejustificată
PNL va ataca din nou la CCR legile Justiței: Superficialitate maximă și grabă nejustificată

PNL va ataca din nou la CCR legile Justiței: Superficialitate maximă și grabă nejustificată

Partidul Naţional Liberal (PNL) va contesta din nou la Curtea Constituţională a României (CCR) modificările la legile Justiţiei, a anunţat luni deputatul PNL Ioan Cupşa, membru în Comisia specială parlamentară pentru legile Justiței.

„Şedinţa comisiei, de astăzi, a fost, de asemenea, sub imperiul grabei şi superficialităţii, aşa cum s-au desfăşurat o bună parte din lucrările acestei comisii speciale. Am fost convocaţi undeva în cursul după-amiezii de ieri, nu ni s-a comunicat până astăzi la orele 10,00 niciunul dintre amendamentele care urmau a fi dezbătute, drept urmare – superficialitate maximă şi grabă nejustificată. PNL va ataca din nou la Curtea Constituţională. Ne-au lăsat suficiente motive sau, în sfârşit, au creat suficiente motive pentru ca textele ce vor fi adoptate ca urmare a reexaminării să fie declarate în bună măsură neconstituţionale", a afirmat Cupşa, la Parlament.

Cupșa a semnalat că în procedura de reexaminare au fost modificate texte care nu au fost declarate neconstituţionale de către CCR şi nu se află într-o legătură funcţională cu celelalte texte, punctând astfel se încalcă alte decizii ale Curţii şi practica în materie.

„Nu au aplicat cu corectitudine decizia CCR pentru acele texte care au fost declarate neconstituţionale. Au adăugat texte noi la texte care au fost adoptate anterior", a susţinut Cupşa.

Cele trei legi ale Justiţiei: legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, legea 304/2004 privind Organizarea Judiciară şi legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au fost dezbătute și votate, pe repede înainte, în Comisia parlamentară specială pentru legile Justiției, condusă de social-democratul Florin Iordache.

Cele trei legi ale Justiţiei ar urma să fie votate la începutul şedinţei Senatului, potrivit ordinii de zi.