PNL nu-l mai vrea pe Nicușor Dan primar general: „Mi se pare destul de comic”. Opțiunile liberalilor pentru alegerile din 2024

PNL nu-l mai vrea pe Nicușor Dan primar general: „Mi se pare destul de comic”. Opțiunile liberalilor pentru alegerile din 2024 Sursa foto: Arhiva EVZ

PNL nu-l va mai susține pe Nicușor Dan pentru un al doilea mandate la conducerea Primăriei Municipiului București. Ba, mai mult, liberalilor li se pare comic faptul că acesta dorește să mai candideze o dată, în anul 2024. Cristian Bușoi nu este de acord cu anularea PUZ-urilor de sector, fapt ce împiedică dezvoltarea unor noi construcții.

Europarlamentarul Cristian Bușoi, vicepreședinte al PNL, susține că partidul său nu-i va mai da credit lui Nicușor Dan pentru un viitor mandat. Bușoi, spune că va cere acest lucru conducerii partidului. Cristian Buşoi a afirmat că va cere, în interiorul PNL, ca partidul să nu-l mai susțină pe actualul primar general, despre care spune că a dezamăgit o mare parte dintre alegători.

„Eu cred că va fi extrem de puţin probabil ca, la următoarele alegeri, Nicuşor Dan să mai aibă susţinerea Partidului Naţional Liberal şi cred că acestă delimitare va trebui făcută mult mai repede. Mai cred că PNL ar trebui să îşi găsească mai repede una sau mai multe soluţii, un lider care să înceapă deja să construiască o candidatură în numele PNL pentru alegerile din 2024. Putem găsi soluţii foarte bune în interiorul PNL şi să încerce, pentru perioada următoare, să-l convingă, cu toate motivele şi inclusiv cu voturile pe care le acordă în Consiliul General, pe actualul primar să îşi revizuiască urgent atitudinea, pentru că, în acest fel, Bucureştiul rămâne blocat”, a spus Cristian Buşoi.

Bușoi spune că, din perspectiva sa, Bucureștiul nu trebuie să rămână blocat din punct de vedere al dezvoltării urbanistice. El face aceste declarații în condițiile în care două dintre Planurile Urbanistice Zonale (PUZ-urile) de sector au fost anulate de instanță, iar alte trei au fost suspendate, la solicitarea primarului general. Nicușor Dan a arătat că oricine vrea să construiască poate să o facă respectând regulamentul municipal și Planul Urbanistic General. Se pare, însă că europarlamentarul Cristian Bușoi nu este de acord cu o astfel de soluție.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Din punctul meu de vedere – şi o spun tare şi apăsat, situaţia aceasta în care Bucureştiul rămâne blocat în perioada următoare, din punctul de vedere al dezvoltării sale urbanistice, nu este de acceptat şi voi cere în interiorul PNL să nu mai susţinem această abordare a actualului primarul general. Iar în ceea ce priveşte candidatura (a lui Nicuşor Dan la Primăria Municipiului Bucureşti – n.r.) evident, din punctul meu de vedere, ea nu poate fi luată în calcul. Mi se pare destul de comic să văd că actualul primar general îşi pune problema unui al doilea mandat”, a afirmat Cristian Buşoi.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

PNL nu mai vrea cu Nicușor Dan la primărie

Europarlamentarul PNL a precizat susținerea pentru candidatura lui Nicușor Dan a apărut în utimul moment. Soluția unor candidați unici, susținuți de o coalție de dreapta a fost o soluție impusă de fostul lider PNL, Ludovic Orban. Și se pare că a funcționat, dat fiind că administrațiile PSD au fost eliminate de la primăria generală și de la unele primării de sector. Cristian Bușoi, însă, nu pare foarte mulțumit.

„Dar, din păcate pentru foarte mulţi care şi-au pus speranţa în primarul actual al Bucureştiului, din păcate pentru ei şi din păcate pentru noi, cei care i-am oferit o susţinere politică la acel moment, aceste aşteptări nu au fost împlinite prin prestaţia actualului primar şi a echipei pe care şi-a construit-o la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti”, a declarat Cristian Buşoi, conform gandul.ro.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, la începutul lunii august, că preocuparea sa nu este o nouă candidatură. El a spus că doreşte să se concentreze pe proiectele pe care le-a demarat deja. Pe de altă parte, Nicușor Dan a spus că în situația în care, la alegerile viitoare, se va pune problema unei confruntări stânga-dreapta pentru Primăria Generală, un scenariu realist ar fi să beneficieze pe mai departe de susținerea PNL-USR-PMP, de care se bucură în prezent în Consiliul General al Capitalei.

De altfel, PSD a anunțat că la viitoarele alegeri locale, Gabriela Firea va candida, din nou, pentru un nou mandate de primar general.