Evenimentul Zilei > Politica > PNL își pune viitorul în mâinile lui Nicolae Ciucă: „Este un lider pe termen lung. Va duce PNL la peste 30%”
PNL își pune viitorul în mâinile lui Nicolae Ciucă: „Este un lider pe termen lung. Va duce PNL la peste 30%”

PNL își pune viitorul în mâinile lui Nicolae Ciucă: „Este un lider pe termen lung. Va duce PNL la peste 30%”

Actualul premier, Nicolae Ciucă, va fi candidatul PNL pentru viitoarele alegeri prezidențiale din 2024. Pentru liberali, el este principala opțiune la Cotroceni, iar liderii partidului speră că le va aduce 30% la viitoarele alegeri. Cel care a prezentat acest punct de vedere este purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, susține că partidul se bazează pe Nicolae Ciucă, actualul premier, pentru a-l duce la un scor de 30% la viitoarele alegeri, din 2024. Potrivit spuselor sale, Ciucă este principala opțiune pentru candidatura la Cotroceni și un lider pe termen lung.

„Nu trebuie să ne ascundem, în momentul de faţă Nicolae Ciucă este omul pe care ne bazăm, este principala opţiune a PNL şi cea mai la îndemână şi mai naturală, preşedintele partidului, prim-ministrul, este un om pe care îl apreciem. (..) Nicolae Ciucă este un om foarte riguros, pe termen lung activitatea acestui lider va fi foarte apreciată”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuț Stroe a mai spus că Nicolae Ciucă este genul de lider locomotivă și că „în momentul alegerii în fruntea partidului, acesta se afla mult peste PNL”.

„S-a mizat foarte mult pe cariera acestui om, pe seriozitatea, pe profilul public, reputaţia pe care o avea de general NATO şi evident că la vremea respetivă a fost învestit cu încrederea partidului. Guvernarea erodează, nu trebuie să fii sociolog de meserie să îţi dai seama că guvernarea erodează. Acest om conduce un guvern care a traversat cele mai neînchipuite crize, suprapuse, e un război în vecinătate, inflaţia a atins cote care nu au mai fost atinse din anii 90”, a mai spus Ionuț Stroe.

Sursă: EVZ

Ionuț Stroe crede că Ciucă va duce PNL la 30%

Purtătorul de cuvânt a precizat că încrederea sa este maximă că Nicolae Ciucă va duce partidul acolo unde merită, la peste 30%. Stroe a precizat că actualul premier nu este un actor politic, ci un personaj discret, care gestionează țara într-un moment dificil.

„Eu am încredere maximă în Nicolae Ciucă şi Nicolae Ciucă va duce PNL acolo unde merită acest partid, cred că undeva la peste 30 de procente. (…) Vă spun sincer, din punctul meu de vedere va conduce PNL mult timp de acum înainte. personal, şi după rotativa guvernamentală. (..) Din punctul meu de vedere, Nicolae Ciucă este un lider pe termen lung”, a subliniat Ionuț Stroe.

Conform aondajelor de opinie, de foarte multe luni PNL se plasează în jurul a 20% – 22% din preferințele electoratului, pe locul al doilea după PSD, cotat la 35 – 37%.

Sursa foto. EVZ

PNL și-a asumat rotativa premierilor

În acest context, purtătorul de cuvânt al PNL a vorbit și despre rotația premierilor care ar urma să aibă loc anul viitor. Funcția va reveni PSD, partenerul de coaliție, care o va deține până după alegerile din 2024, conform protocolului. Iar acest lucru, după cum recunoaște chiar el, el va da un avantaj considerabil social-democraților.

„Poziţia de premier contează enorm de mult într-un guvernare dar asta nu înseamnă că deciziile se vor altfel decât se iau în momentul de faţă, indiferent de ministerele pe care le administrăm, de premier, pentru că protocolul de funcţionare al coaliţiei este foarte clar şi bine definit”, a mai spus Ionuț Stroe.

El s-a arătat sigur că Marcel Ciolacu, președintele PSD, va schimba agenda guvernării, dar spune că PNL și-a asumat acest lucru, transparent și se va ține de cuvânt.

„Nu am niciun fel de dubiu că dacă Marcel Ciolacu ar fi premier agenda s-ar schimba, avem un program de guvernare, ştim foarte bine ce avem de făcut şi ce decizii trebuie să luăm. (..) Din punctul nostru de vedere nu e absolut nicio problemă, am asumat acest lucru transparent, public, ne ţinem de cuvânt, rotativa se va produce”, a dat asigurări Ionuţ Stroe, conform Profit News TV.