Acesta a mai spus că ultimul Congres al PNL a fost un congres care a încheiat o competiţie corectă, iar cel mai important moment l-a reprezentat acela când, "împreună cu Călin Popescu Tăriceanu şi Mircea Ionescu Quintus am dat imaginea continuităţii, coeziunii şi schimbării de ştafetă".

Delegaţii la Congresul Extraordinar al PNL au finalizat în această dimineaţă, în jurul orei 7.00, numărarea voturilor pentru desemnarea celor 14 vicepreşedinţi.

Vicepreşedinţii

Câştigătorii sunt: Cristian Anghel (833 de voturi), Varujan Vosganian (751 de voturi), Norica Nicolai (711 de voturi), Marin Almăjan (699 de voturi), Mircia Muntean (671 de voturi), Romeo Stăvărache (667 de voturi), Dan Radu Ruşanu (649 de voturi), Răducu Filipescu (634 de voturi), Rareş Mănescu (582 de voturi), Aristotel Căncescu (566 de voturi), Daniel Chiţoiu (548 de voturi), Mariana Câmpeanu (544 de voturi), Relu Fenechiu (528 de voturi), Vlad Moisescu (523 de voturi).

Meleşcanu, primul sub linie

Marele perdant a fost Teodor Meleşcanu, care a obţinut 514 de voturi, rămânând astfel doar membru al Biroului Politic Central.

Ceilalţi liberali care au pierdut competiţia pentru un post de vicepreşedinte sunt: Cristian Buşoi (504 de voturi), Victor Paul Dobre (455 de voturi), Emilian Frâncu (435 de voturi), Lucian Iliescu (317 de voturi), Marian Petrache (322 de voturi), Cornel Popa (305 de voturi), Mihai Voicu (331 de voturi).

Aseară, delegaţii i-au ales şi pe cei 23 de membri ai Curţii de Onoare şi de Arbitraj (printre care Tudor Chiuariu şi Alina Gorghiu) şi nouă ai Comisiei de Cenzori.

"Mulţumesc din tot sufletul Comisiei, membrilor ei harnici pentru munca foarte serioasă de zile şi nopţi pe care au desfăşurat-o. Vă mulţumesc tuturor! Mulţumesc presei care a vigilat pe holuri şi declar închise lucrările Congresului extraordinar al PNL", a declarat, la finalul Congresului, Crin Antonescu, citat de RTV.

CITIŢI ŞI:

"Nebunul" Crin l-a făcut mat pe Călin

Antonescu va împărţi cu Orban puterea în PNL

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA 13:56