Evenimentul Zilei > Politica > CONGRES. PMP își alege președintele | LIVE TEXT
CONGRES. PMP își alege președintele | LIVE TEXT

CONGRES. PMP își alege președintele | LIVE TEXT

Peste 1.100 de membri PMP participă la primul congres al acestei formațiuni. Reuniunea se desfășoară la Palatul Parlamentului.

Pentru șefia PMP candidează Elena Udrea, Adrian Papahagi, Daniel Funeriu, Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan. Conform mediafax.ro, Elena Udrea și Daniel Funeriu vor candida doar pentru funcţia de preşedinte al partidului, în timp ce ceilalţi competitori și-au depus candidatura şi pentru alte funcţii. Astfel, Adrian Papahagi va candida şi pentru un post de vicepreşedinte pe strategii şi relaţii politice, Adrian Rădulescu pentru unul de secretar executiv, iar Gelu Vişan pentru o funcţie de secretar general adjunct.

Concurenţă mare, cinci pe un loc, este și pentru funcţia de vicepreşedinte pentru strategii şi relaţii politice, post la care aspiră Teodor Baconschi, Adrian Papahagi, Ştefan Vlaston, Radu Mihai Cristescu şi Iulia Mirescu.

Pentru postul de vicepreşedinte pentru relaţiile cu mediul de afaceri vor candida Florin Secară, Marian Berdan şi Gunter Erich Wotsch. Preşedintele interimar al PMP, Eugen Tomac, va candida pentru funcţia de vicepreşedinte pentru românii de pretutindeni.

Candidaturi au mai depus: vicepreşedinte pentru politici publice – Marin Anton, vicepreşedinte pentru resurse umane – Nicolae Ivăşchescu, vicepreşedinte pentru comunicare şi imagine – Florian Dumitru Staicu, vicepreşedinte pentru administraţie publică – Gabriel Berca, vicepreşedinte pentru relaţia cu societatea civilă – Petru Movilă, vicepreşedinte pentru relaţii internaţionale – Cristian Preda.

Pentru funcţia de secretar general al partidului va candida Cristian Petrescu, iar pentru cele două posturi de secretar general adjunct – Gelu Vişan şi Sergiu Ionuţ Diacomatu.