Evenimentul Zilei > Sport > Pleacă Tătărușanu de la AC Milan? Ce spune presa italiană
Pleacă Tătărușanu de la AC Milan? Ce spune presa italiană

Pleacă Tătărușanu de la AC Milan? Ce spune presa italiană

Portarul român Ciprian Tătărușanu este pe picior de plecare de la AC Milan, susține presa italiană.

Ciprian Tătărușanu, pe picior de plecare de la AC Milan? Informația este vehiculată de presa italiană.

Deși a sosit la AC Milan de câteva luni, din septembrie anul trecut, este posibil ca goalkeeper-ul român să părăsească formația din Serie A chiar la finalul acestui sezon.

În prezent, AC Milan negociază o nouă înțelegere cu portarul titular al echipei, Gianluigi Donnarumma, în vârstă de 22 de ani.  Acestuia îi expiră contractul la finalul acestui sezon, iar Milan dorește să-l prelungească. În cazul în care nu va reuși, speculează presa, formația de pe San Siro mai are o variantă de rezervă. Milanezii au pus ochii pe portarul francez Mike Maignan, de 25 de ani, care joacă la Lille.

Pe de altă parte, AC Milan și-ar dori o schimbare și a portarului de rezervă, Ciprian Tătărușanu. Astfel, conform La Repubblica, formația antrenată de Stefano Pioli ar fi ajuns deja la o înțelegere cu portarul lui AS Roma, Antonio Mirante. În vîrstă de 37 de ani, acesta va deveni liber de contract la finalul sezonului, când își va încheia angajamentul cu Roma.

În trecut, Mirante a fost portar la Juventus, Crotone, Sampdoria, Parma sau Bologna, iar milanezii îl consideră o variantă mai convenabilă din punct de vedere financiar. Drept urmare, clubul este dispus să renunțe la Tătărușanu.

„Mirante nu va ajunge la Milan ca să-l înlocuiască pe Donnarumma, ci pentru a-l înlocui pe Ciprian Tătărușanu”, a scris publicația Goal.

AC Milan îl dorește pe Mirante

Potrivit unei alte surse, Calcio Mercato, discuțiile cu portarul lui AS Roma datează din vara trecută, însă nu s-au finalizat. Acum, însă, oficialii lui Milan vor să-i găsească un loc în echipă, iar pentru aceasta este nevoie să-l de ape Ciprian Tătărușanu.

„Discuțiile dintre Milan și Mirante nu sunt noi. S-a vorbit despre această variantă și vara trecută, când portarul născut în 1983 urma să fie rezerva lui Donnarumma. Nu s-a materializat mutarea, iar Ciprian Tătărușanu a ajuns la Milan ca «număr 12». Fostul portar de la Lyon poate reprezenta obstacolul major din drumul lui Mirante către Milanello, având în vedere că înțelegerea sa expiră pe 30 iunie 2023. Pentru a-i face loc lui Mirante, Maldini și Massara trebuie să-l vândă mai întâi pe român”, notează Calcio Mercato.

Ciprian Tătărușanu a fost transferat de AC Milan în luna septembrie a anului trecut. AC Milan a plătit pentru el, celor de la Olympique Lyon, suma de 500.000 de euro. Tătărușanu a jucat în cinci partide, două în Europa League, în care nu a încasat nici un gol, unul în Serie A, cu AS Roma, unde a primti trei goluri și două în Cupa Italiei cu Torino: 0-0, 5-4 și cu Inter: 1-2.