Planul Roșu de Intervenție, la un liceu din Constanța. 20 de elevi afectați

Planul Roșu de Intervenție, la un liceu din Constanța. 20 de elevi afectațiAmbulanță și poliție. Sursa foto: arhiva EVZ

Planul Roșu de Intervenție a fost activat în Constanța, după ce 20 de elevi și doi adulți de la un liceu au fost afectați de utilizarea unui spray cu piper.

Planul Roșu de Intervenție activat în Constanța

Marţi, pompierii au activat Planul Roşu de Intervenţie după ce spray-ul cu piper a fost utilizat într-un liceu din municipiul Constanţa. Douăzeci de elevi şi doi adulţi au fost afectaţi de această incident.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au comunicat marți activarea Planului Roșu de Intervenție la Liceul „Gheorghe Duca” din municipiul Constanța, în urma utilizării spray-ului cu piper în interiorul instituției de învățământ.

La locul incidentului au intervenit mai multe echipaje SMURD și ale Serviciului Județean de Ambulanță, precum și o autospecială destinată transportului victimelor multiple.

Victimele au fost 20 de elevi și două persoane adulte

Această situație ar fi avut un impact asupra a aproximativ 20 de elevi și două persoane adulte.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Constanța susțin că elevii se plâng de stări de greață și de dificultăți în respirație.

Planul Roșu de Intervenție la Reghin

Plan Roșu de Intervenție, a mai fost activat acum două zile, la „Balul însuraților” din Reghin. Zeci de persoane au fost transportate la spital, iar ANPC a aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei.

ANCP

ANPC. Sursa foto: Arhiva EVZ

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au impus iniţial amenzi în valoare de 25.000 lei şi au decis suspendarea temporară a serviciilor, până la remedierea problemelor identificate, în urma inspecţiilor efectuate la un restaurant din Reghin. Această măsură a fost luată după ce zeci de persoane au fost internate în spital cu toxiinfecţie alimentară, a declarat preşedintele ANPC, Cristian Popescu Piedone.

„Este clar că afacerile acestor antreprenori lasă de dorit. Interesul lor este doar câştigul, pereclitând de fiecare dată siguranţa şi sănătatea cetăţeanului. Comisarii ANPC au prelevat probe din mâncăruri, au sigilat bucătăria, au evacuat personalul care lucra în bucătărie.

S-au depistat doar în timpul controlului peste 50 de kg de preparate, care au fost sigilate, produse cu termenul depăşit din 2022, mă refer la sosuri de ciocolată şi alte produse, (...) mobilier nespecific în bucătărie, o bucătărie ruginită, produse neservite care urmau să fie servite.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia a Consumatorului doar aseară a aplicat amenzi de 25.000 lei şi a dispus oprirea temporară de prestări servicii până la remedierea acestora, în prima fază", a comunicat Cristian Popescu, la Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News