Plantele care alungă țânțarii. Sunt un scut natural

Plantele care alungă țânțarii. Sunt un scut natural Virusul West Niles a ucis trei români. / Sursa foto: Dreamstime

Plantele care vă apără. Țânțarii sunt o mare problemă în fiecare an, iar mulți români încearcă să îi țină la distanță cu diferite soluții. Puțini știu că există plante care te vor ajute să alungi aceste insecte fără să faci mult efort.

Plantele ce ajută să scăpați de o insectă enervantă. Busuiocul oferă protecție atunci când vine vorba de țânțari. Este suficient să cumperi o plantă și să o lași în bucătărie, iar toți țânțarii din casă vor dispărea. În plus, te vei putea folosi de ea când pregătești diverse preparate care au nevoie de un plus de savoare.

Crăițele, plantele luminoase și frumos mirositoare, sunt o alegere foarte bună când vrei să alungi țânțarii din casa. Aceste flori conțin Pyrethrum, un ingredient care este folosit în majoritatea insecticidelor și care te va ajuta să scapi de toate insectele care pătrund în locuința ta.

Busuioc, remediu, plantă, țânțari

Busuiocul, planta care îndepărtează țânțarii / Sursă foto: Arhivă Evz

Roinița este o altă plantă pe care o poți folosi când vrei să scapi de țânțari. Această plantă mai este numită și „balsam de lămâie” și face parte din familia mentei. Este foarte ușor de întreținut și nu are nevoie de multă grijă pentru a crește frumos. O poți ține în grădină sau în casă într-un ghiveci. Astfel că plantele țin departe țânțarii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Plantele care țin țânțarii la distanță

Un studiu realizat în anul 2010 a arătat că Nepeta sau „iarba mâței” este de 10 ori mai eficientă în comparație cu orice alt produs de exterminare a țânțarilor care exista pe piață. Această plantă crește ușor, iar dacă ai pisici în casă, acestea vor fi foarte fericite când o vor vedea pentru că le va provoca o stare de euforie.

Usturoiul este o altă plantă care te va ajuta să îndepărtezi țânțarii din preajma ta. Trebuie doar să lași un cățel de usturoi într-o cameră pentru a ține la distanță insectele. Menta va avea un efect similar în cazul țânțarilor, așa că o poți planta într-un ghiveci în casă. Poți să folosește frunzele de mentă să te freci pe înțepături în cazul în care un țânțar te-a mușcat.

usturoi, plantă, țânțari, miros

Usturoiul ține la distanță țânțarii / Sursă foto: arhivă EVZ

Citronela este o altă plantă cunoscută că ține la distanță țânțarii pentru că are o aromă foarte puternică. Această plantă crește foarte repede și este ușor de întreținut. Citronela ajunge chiar la înălțimi de cinci șase metri și poate fi găsită în farmaciile plafar. Poate fi crescută și în casă, într-un ghiveci.

Rozmarinul, arma împotriva țânțarilor

Rozmarinul este folosit, în cele mai multe cazuri, pentru diferite preparate, dar funcționează la fel de bine și în cazul îndepărtării țânțarilor. Poți ține o plantă cu rozmarin în casă sau o poți pune în grădina ta. Pe lângă faptul că vei ține la distanță țânțarii, vei atrage cei mai frumoși fluturi în grădina ta.

Busuiocul cerbilor care atrage prin aspect, dar puține persoane știu că este un scut natural împotriva țânțarilor. Este extrem de eficientă pe perioada verii. Mușcatele, aceste flori frumos mirositoare, au același efect. Atunci când sunt într-un recipient agățat, florile vor atârna în afara ghiveciului și pe lângă faptul că vor crea un aspect estetic, vor ține la distanță și insectele.

Lavanda, plantă, flori, scut împotriva țânțarilor

Lavanda, scut natural împotriva țânțarilor / Sursă foto: Dreamstime

Lavanda, planta cu flori violet și parfum catifelat, este ideală împotriva țânțarilor. O poți ține în ghiveci, în apropiere de o fereastă pentru a o folosi drept scut împotriva insectelor.