Ce legume se plantează în iunie în grădină. Poți să te apuci în doar câteva zile

Ce legume se plantează în iunie în grădină. Poți să te apuci în doar câteva zile Sursă Dreamstime

Iunie este luna în care se plantează cele mai multe legume pentru a le recolta la toamnă. Grădinarii profesioniști au dezvăluit și care sunt zilele în care este bine să te apuci de treabă.

Iunie este luna în care se plantează cele mai gustoase legume. Între 1 și 10 iunie se seamănă varza pentru producția de vară, guliile, castraveții, mărarul și fasolea verde. Nu uita nici de porumbul dulce sau varza creață.

Începând cu data de 10 iunie și până pe 20 iulie, grădinarii pot să mai pună fasole verde, castraveți, mărar și porumb dulce. La finalul lunii, începând cu 20 iunie și până pe 30 iunie, se mai plantează varza pentru producția de toamnă, sfecla roșie, cartofii de toamnă, fasolea verde ori castraveții sau guliile.

Luna iunie este bună și pentru plantarea în grădină a răsadurilor de legume, mai exact răsadurile de roșii, ardei și vinete. Tot în iunie se plantează și conopida, varza roșie, broccoli și varza de toamnă, pe solurile fertilizate. În iunie se seamănă și cultura a doua de legume.

Ne puteți urmări și pe Google News
plantare-legume

Sursă Dreamstime

În iunie se pot cultiva fasolea și mazărea, iar ele urmează să fie recoltate din septembrie. Și salata mai poate fi semănată în iunie în tăvițe sau alveole. În prima lună de vară pot fi semănate și ridichiile, potrivit Fanatik.

Florile și legumele pe care le poți planta în august

Nemțișorii sau delphinium, panseluțele, nu-mă-uita, micșunelele sau mixandrele și degețelul sau digitalis se numără printre florile care pot planta în luna august. Tot în august poți sădi semințe de zinnia (crăițe) și bulbi de crocus, care înfloresc toamna.

Spre sfârșitul lunii august se mai plantează bulbii de flori care răsar primăvara, precum lalelele, zambilele, narcisele, crocușii sau zambilele-struguraș.

Și urmptoarele legume, ceapa, morcovii, sfecla, varza de Bruxelles sau varza comună și conopida, se pot cultiva în lunile iulie – august pentru a fi recoltate la început de toamnă. Este foarte important să aibă un pământ bun și să fie semănate într-un solar bine aerisit. În august, poți cultiva și semințe de roșii cherry în ghivece adânci sau direct în grădină.