Planeta Pâmânt va fi înghițită de Soare. Cum va arată cu adevărat sfârșitul lumii

Planeta Pâmânt va fi înghițită de Soare. Cum va arată cu adevărat sfârșitul lumii Universul. Sursa foto: Pixabay

Sorele este o stea de mărime medie care permite viața pe Pământ. Ca un paradox, tot Soarele va fi cel care va face imposibilă viața pe planeta noastră. Nu este motiv de panică pentru că acest lucru se va întâmpla peste miliarde de ani.

Planeta Pământ va fi pârjolită de Soare

În linii mari Soarele se dilată pe zi ce trece, până la un moment în care va exploda, iar tot sistemul nostru solar se reduce la un „morman” de praf. Cercetătorii de la Universitatea din Warwick au studiat impactul pe care stelele albe ptitice îl au asupra sistemelor planetare, cum este și cel în care se află Planeta Pământ.

Stelele pitici albe sunt corpuri cerești care au o densitate mare și care, atunci când râmân fără materie care să mai ardă distrug planetele mai mici.  Pentru a explica mai bine fenomenul, profesorul Amornrat Aungwerojwit de la Universitatea din Thailanda a dat exemplul unor studii anterioare.

Pământ, greutate

Sursa Foto: Twitter/X

Paradoxul Universului

Studii care arată că „atunci când asteroizi, sateliți sau planete se apropie de stele albe pitice, gravitatea mare a acestor stele distruge aceste obiecte și le aduce în forme din ce în ce mai mici.”, scrie Digi24.

Ne puteți urmări și pe Google News

Impactul între corpurile cerești de mici dimensiuni și stelele pitici albe transforă planetele în praf, care ajunge într-un final pe steaua albă pitică. Din acest motiv, oamenii de știință nu pot determina ce tip de material au avut obiectivele înainte de a fi reduse la nimic.

Pe de altă parte, oamenii de știință au subliniat că Planeta Pământ va fi înghițită de Soare înainte ca acesta din urmă se transforme într-o stea albă, la fel ca restul sistemului nostru solar.

Pământ, greutate

Sursa Foto: Twitter/X

Planeta Pământ va fi înghițită de Soare înainte să devină o stea albă pitică

Profesorul Boris Gaensicke, din cadrul departamentului de fizică de la Universitatea din Warwick a mai spus că:

„Simplul fapt că putem detecta asteroizi, poate sateliți sau chiar planete învârtindu-se în jurul unei stele albe pitice este copleșitor, însă studiul nostru arată faptul că sistemele se pot comporta diferit și pot evolua rapid, în câțiva ani. Deși noi credem că studiul nostru se îndreaptă spre o bună desfășurare, destinul acestor sisteme este mult mai complex decât ne putem imagina vreodată”.

Ce se ascunde în interiorul Pământului. O nouă descoperire

Sursa foto Youtube

Nici Jupiter nu scapă de „furia” Soarelui

Cercetătorii au studia trei stele albe pitice timp de 17 ani. Oamenii de știință nu au reușit să identifice un pattern comportamenal. Stelele s-au comportat diferit. Prima, denumită ZTF J0328-1219 a fost cea mai stabilă și a avut cel mai bun comportament. Cu toate astea, savanții au descoperit în 2010 dovezi a ceea ce par a fi un eveniment major.

Cât despre viitorul sistemului nostru solar, profesorul Gaeniscke a explicat că :„Planeta Pâmânt va fi înghițită de soarele care se extinde, înainte să devină o stea albă pitică. În ceea ce privește restul sistemului solar, mai mulți asteroizi dintre Marte și Jupiter și probabil câțiva sateliți ai lui Jupiter pot să ajungă suficient de aproape de procesul de mărunțire pe care l-am cercetat noi.”