Plaje din România, puțin cunoscute. Mulți turiști n-au aflat de existența acestor colțuri de Rai

Plaje din România, puțin cunoscute. Mulți turiști n-au aflat de existența acestor colțuri de Rai Litoralul românesc. Sursa foto: Arhiva EVZ

Turiștii care vor să se relaxeze în adevăratul sens al cuvântului o pot face la Marea Neagră, departe de agitația sezonului estival, pe plajele încă neatinse de gălăgia teraselor. Bătrânul Pont Euxin încă ne mai surprinde cu frumusețea lui.

Tuzla și 23 August, bijuteriile de la Marea Neagră

Marea Neagră adăpostește plaje virgine unde doar valurile își permit să strice liniștea naturii. Ce mai, o adevărată oază de liniște ferită de tumultul și agitația sezonului estival. În ultima perioadă, turiștii români au început să fie din ce în ce mai atrași de litoralul autohton.

Nu mai departe de o săptămână în urmă, hotelierii au declarat că au avut cel mai ridicat grad de ocupare din extrasezon. Cu toate acestea, nu toată lumea agreează gălăgia și locurile aglomerate. Motiv pentru care cei care apreciază cu adevărat frumusețea pe care o oferă Marea Neagră pot vizita plaja de la Tuzla sau de la 23 August.

Plaja Tuzla, Marea Neagră

Plaja Tuzla. Sursa foto: Arhiva EvZ

O oază de liniște și de frumos

Plaja de la Tuzla se evidențiază prin nisipul fierbinte și prin culoarea albastră curată pe care Marea Neagră o are. Nu sunt terase, iar accesul la plajă se face destul de greu, dar merită. Departe de zgomot și de mulțimea de turiști se află și plaja 23 August.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceva mai accesibilă, plaja 23 August se află între Costinești și Olimp și la fel ca la Tuzla, nu mulți sunt turiștii care știu de existența acestei oaze de liniște. Pentru a ajunge la plaja de la 23 August trebuie să parcurgeți de la Constanța,  aproximativ 30 de kilometri pe drumul E 87 spre Vama Veche.

Plaja Tuzla, Marea Neagră

Plaja Tuzla. Sursa foto: Arhiva EvZ

23 August, liniștea din Marea Neagră

Un versant vă anunță că va apropiati de destinație și implicit de adevărata frumusețe pe care o oferă Marea Neagră. Plaja 23 August este una sălbatică, renumită pentru tihna și pentru armonia perfectă cu natura. Nici vorbă de șezlonguri, terase cu muzica dată tare. Dimpotrivă, plaja este atât de spațioasă încât puteți monta chiar și un cort.

Dacă vă place liniștea și nu vă deranjează să vă luați provizii de acasă, atunci plaja 23 August este plaja perfectă. Ca experiența să fie completă, puteți face troc cu localnicii, în acest mod vă puteți asigura pește proaspăt de la pescarii veniți de pe mare.