Cele mai scumpe stațiuni de la Marea Neagră. Puțini turiști își permit să vină aici

Cele mai scumpe stațiuni de la Marea Neagră. Puțini turiști își permit să vină aici Sursa: Dreamstime.com

Cele mai scumpe stațiuni de pe litoralul românesc. Ritmul rezervărilor pe litoralul Mării Negre a înregistrat o creştere cu 40% în ultima săptămână, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru lunile iulie - august, durata medie a sejurului este de 4-5 nopţi, iar valoarea medie a pachetului turistic este de 2.408 lei. Există stațiuni pentru toate buzunarele.

Numărul rezervărilor a crescut

„Temperaturile ridicate din ultima vreme şi ofertele bune la cazări îi determină pe românii care nu şi-au făcut încă planuri de vacanţă să îşi rezerve sejururi pentru acest sezon în hotelurile de la Marea Neagră. Cifrele Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment de turism, arată că în ultima săptămână ritmul rezervărilor a înregistrat o creştere cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fiind momente în care se înregistrează o cerere de rezervare la fiecare 10-12 secunde”, arată compania.

Mamaia

Litoral. Sursa foto: Dreamstime.com

Care e perioada aleasă de turiști

Cele mai multe rezervări făcute în această perioadă sunt pentru lunile iulie - august, având o durată medie a sejurului de 4-5 nopţi şi o valoare medie a pachetului turistic de 2.408 lei.

„În această perioadă, procesăm aproximativ 3.500 de solicitări de rezervare pe zi, atât telefonic, cât şi online. În medie, în ultimele zile s-au făcut aproape trei rezervări pe minut, dar au existat şi momente de vârf în care s-a înregistrat o cerere de rezervare la fiecare 10-12 secunde. Debutul verii cu temperaturi foarte ridicate, dar mai ales ofertele speciale pe care le avem în această perioadă - reduceri, condiţii avantajoase de plată, beneficii pentru familiile cu copii cum ar fi faptul că pentru fiecare rezervare primesc o intrare gratuită la un parc tematic de aventură din sudul litoralului - îi determină pe mulţi români să se orienteze spre Marea Neagră pentru vacanţa din această vară”, afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News
Stațiunea Mamaia

Stațiunea Mamaia. Sursa foto: Dreamstime.com

Cele mai scumpe stațiuni de pe litoralul românesc

Preţurile pentru minivacanţa de Rusalii pornesc de la 128 lei/noapte/camera dublă/2 adulţi - doar cazare la un hotel de 2 stele din Venus. La 3 stele în Mamaia, tarifele pornesc de la 196 lei/noapte/camera dublă, doar cazare, în vreme ce la 4 stele, tot în Mamaia, cazare cu mic dejun, o noapte costă de la 313 lei.

Un pachet all inclusive pentru doi adulţi şi un copil la un hotel de 3 stele din Mamaia costă de la 380 lei/noapte (1.140 lei pachetul de 3 nopţi), în vreme ce în Eforie Nord, o noapte de cazare cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele pentru doi adulţi şi un copil costă de la 354 lei (pachetul pentru 3 nopţi este 1.062 lei). În staţiunea Jupiter, la un hotel de 3 stele preţurile pornesc de la 150 de lei, cazare pentru doi adulţi şi un copil, iar la 4 stele, în regim all inclusive, o familie cu un copil trebuie să achite de la 879 lei pe noapte.