Evenimentul Zilei > International > Pizza contra vaccin. Israelul a schimbat strategia pentru vaccinare
Pizza contra vaccin. Israelul a schimbat strategia pentru vaccinare

Pizza contra vaccin. Israelul a schimbat strategia pentru vaccinare

În încercarea de a vaccina cât mai multe persoane, autoritățile din Israel recurg și la soluții de marketing.

Pizza contra vaccin. La două centre de vaccinare din Tel Aviv, cei care s-au prezentat pentru vaccinare au primit pizza, hummus, produse patiserie și cafea. Prin acest lucru, autoritățile încearcă să creasta rata persoanelor vaccinate.

În prezent, Israelul este pe primul loc în lume la numărul persoanelor vaccinate. Cu toate astea, rata vaccinării a scăzut în ultimele zile, din cauza reticeneței care există în rândul tinerilor. De altfel, autoritățile medicale sunt îngrijorate că tinerii nu vor să se vaccineze. Medicii din Israel se tem de tulpina Kent, a noului coronavirus, care îi infectează mai ușor tinerii și adolescenții.

„Am venit să ne vaccinăm, până acum eram îngrijorați, dar din cauza restricțiilor viitoare nu am mai stat pe gânduri. De asemenea, este foarte frumos să primești o pizza și o cafea”, a spus Lizi Kritzer , un muncitor de 32 de ani.

Pentru a crește rata de vaccinare, Israel-ul a anunțat că va relaxa măsurile anticoronavirus, doar pentru persoanele sunt vaccinate.

De duminică, hotelurile și sălile de sport vor fi deschise pentru cei care vor prezenta certificatul de vaccinare. În prezent, 43% dintre cetățeni israelieni au primit cel puțin o doză din vaccinul Pfizer, aceștia urmând să fie vaccinați și cu rapelul.

Medicamentul cu rezultate foarte bune. Pizza contra vaccin

Unul dintre consilierii premierului israelian a vorbit despre faptul că medicii au realizat două medicamente care au ”rezultate fantastice”.

Primul dintre aceste medicamente a primit numele EXO-CD24, și oprește furtuna de citokine, prezentă la formele grave de boală. Datele prezentate de Medical Sourasky din Tel Aviv, arată că toţi cei 30 de pacienţi care au primit acest medicament s-au vindecar. Pentru 29 dintre ei vindecarea a venit în două-trei zile şi cei mai mulţi dintre ei au fost externaţi în maximum cinci zile.

Medicul Shiran Shapira a spus medicamentul a fost realizat acum 20 de ani și a fost administrat abia acum, celor infectați cu Covid19. Inhalarea acestei soluții ajunge direct în plămân, unde anihilează furtuna de citokine.

Al doilea medicament este Allocetra, și are rezultate foarte bune în ceea privește răspunsul imunitar. Din cei 21 de pacienţi trataţi cu acest medicament, 19 au fost plecat acasă în șase zile. Cazurile selectate erau persoane infectate în stare gravă, cu morbidități grave, obezitate sau boli cardiovasculare. În plus, aceste cazuri prezentau deja și insuficiență a unor orgabe, afectate de infecția cu noul coronavirus.