Evenimentul Zilei > Actualitate > Pistă profesionistă de canotaj, pe lacul Surduc
Pistă profesionistă de canotaj, pe lacul Surduc

Pistă profesionistă de canotaj, pe lacul Surduc

O nouă investiție în Timiș pune județul pe harta națională a competițiilor sportive. Aici va fi construită o pistă de canotaj, destinată profesioniștilor.

Proiectul a fost anunţat de preşdintele Federaţiei Române de specialitate, Elisabeta Lipă, şi Călin Dobra, şeful CJ Timiş. Pista de canotaj va costa 2 milioane de euro și se va realiza pe lacul Surduc. Va avea nouă culoare (8 + 1), iar lungimea va fi de 2.000 de metri.

”Dezvoltarea acestei zone presupune atragerea de competiţii zonale, naţionale şi internaţionale”, este de părere președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Pe aceatsă pistă se vor putea susține competiții internaționale de sporturi nautice, de la caiac-canoe, la yachting, și până la pescuit sportiv. ”Vom organiza aici competiții internaționale. Nu va fi doar o pistă tehnică pe apă, ci și hangarele, tot ceea ce presupune logistica unei competiții sau a unui antrenament”, a declarat Elisabeta Lipă.

În curând va avea loc demararea licitației, pe SEAP, pentru realizarea pistei, tremenul de finalizare fiind de doi ani. CJ Timiș încearcă să obțină bani europeni, prin Programul IPA de finanţare transfrontalieră, însă dacaă banii nu se obțin, vor fi asigurați din bugetul județean.