Evenimentul Zilei > Politica > Pista care dă în zid
Pista care dă în zid

Pista care dă în zid

Ideea excelentă a amenajării unor piste pentru biciclete, în Timișoara, pe ambele maluri ale Begăi, s-a trasformat curând într-un coșmar.

Pe unul dintre maluri, edilii au găsit de cuviință să amplaseze pista exact pe mijlocul trotuarului, astfel încât îndrăgostiții nu au loc să se plimbe la braț, ci sunt obligați fie să meargă despărțiți – unul prin stânga, altul prin dreapta pistei de biciclete – fie unul în spatele altuia. Cât despre părinții sau bunicii cu copii de mână, locul le este interzis de-a dreptul. Pe celălalt mal al Begăi, lucrurile sunt și mai bizare: în spatele Catedralei Mitropolitane, pista de biciclete se oprește brusc, într-un zid, sub piciorul Podului Traian. Ca să-și continue drumul, bicicliștii trebuie să urce malul abrupt, cu bicicleta în spate, să traverseze strada printr-un loc nepermis, și abia apoi pot reintra pe pistă.

Bani europeni tocați

Lucrările de reabilitare a malurilor Begăi au început în toamna lui 2013 și vor fi finalizate la mijlocul anului viitor. Valoarea proiectului este de peste 50 de milioane de lei, dintre care 30 de milioane de lei provin de la Uniunea Europeană.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: