Piloții se confruntă cu mari probleme de sănătate mintală

Piloții se confruntă cu mari probleme de sănătate mintală Sursă foto: dreamstime.com

Există îngrijorări cu privire la o tendință în industria aviației: unii piloți evită îngrijirea sănătății, în special atunci când vine vorba de îngrijirea sănătății mintale. Un pilot de transport aerian pensionat a declarat: „Este foarte dificil să soliciți ajutor”.

Căpitanul Reyné O'Shaughnessy a declarat pentru Fox News: „Ne luptăm cu stresul, anxietatea, depresia, consumul și abuzul de alcool – și, în unele cazuri, droguri”. Rezultatele unui studiu din 2023 au arătat că 72% dintre piloții militari recunosc că nu recurg la asistența medicală din cauza fricii de a-și pierde locul de muncă. Căpitanul O'Shaughnessy  a spus că, deși piloții nu sunt încurajați să-și mintă examinatorii medicali de aviație (cunoscuți ca AME), ea a spus că piloții „păzesc aceste informații de teamă că ne putem pierde mijloacele de existență”.

Un AME este persoana care evaluează și certifică medical un pilot pentru a zbura pentru Administrația Federală a Aviației. Un AME pentru FAA, dr. William Hoffman, a declarat pentru Fox News că procesul prin care piloții își obțin certificatul aeromedical odată ce acesta este suspendat poate fi consumator de timp și foarte costisitor. Fără certificat, piloții nu pot zbura.

„Ar putea dura luni până la ani, în funcție de cât de complicată este istoria lor”, a spus el. „În acest timp, piloții nu pot zbura”. A fi pilot este o meserie stresantă în care orice se poate întâmpla. Recent, un motor de avion a luat foc după ce a lovit un stol de gâște la câteva minute după decolarea din Ohio. Ceea ce s-a întâmplat este dovada că orice se poate întâmpla - și arată realitatea greutăților pe care piloții o poartă în fiecare zi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Afecțiuni cu care se confruntă piloții

Într-o declarație pentru Fox News, FAA a spus că „încurajează piloții să caute ajutor dacă au o afecțiune de sănătate mintală, deoarece majoritatea, dacă sunt tratați, nu vor fi descalificați de la zbor”. Acesta a spus că îngrijorarea nu se concentrează pe piloții care caută ajutor pentru sănătatea mintală, ci mai degrabă pe anumite medicamente care ar putea fi prescrise pentru a trata anxietatea sau depresia.

O altă parte a problemei, conform Dr. Hoffman, este dezinformarea. „Piloții sunt cu adevărat frustrați. Există multă dezinformare în privința sănătății mintale a piloților.” În ultimii ani, FAA a făcut schimbări, inclusiv crearea, în 2016, a Comitetului de reglementare a aviației pentru fitness, cunoscut sub numele de ARC.

Nu doar FAA, dar chiar și piloții trebuie să ajute la găsirea unei soluții. Dacă piloții au nevoie de ajutor, fie cu sănătatea mintală, fie cu sănătatea fizică, ei sunt încurajați să consulte un medic, potrivit Fox News.