Evenimentul Zilei > Politica > Răsturnare de situație la Sectorul 5. Învins de Piedone, după ce a sărbătorit victoria
Răsturnare de situație la Sectorul 5. Învins de Piedone, după ce a sărbătorit victoria

Răsturnare de situație la Sectorul 5. Învins de Piedone, după ce a sărbătorit victoria

Cristian Popescu Piedone este câştigător al Primăriei Sectorului 5, după numărarea a 94% din voturi, conform rezultatelor provizorii centralizate de Biroul Electoral Central.
Conform rezultatelor provizorii centralizate de Biroul Electoral Central, candidatul Cristian Popescu Piedone este câştigător al Primăriei Sectorului 5.
Candidatul PNL-USR PLUS Cristian Băcanu a reacţionat pe Facebook după aflarea rezultatelor provizorii:
„Cetățenii din Sectorul 5 au ales altfel. După finalizarea numărătorii paralele, noul primar al sectorului este Piedone.
Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat şi care au avut încredere în mine. Le mulțumesc colegilor din PNL care au muncit foarte mult pentru pregătirea acestor alegeri”, a scris Cristian  Băcanu pe social media.
Aşadar, după numărarea a 89,103 voturi, reprezentând 94% din total, în condiţiile unei prezenţe la vot de 94.799 votanţi, reprezentând 38.35%, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone are cel mai bun scor în cursa pentru Primăria Sectorului 5, respectiv 27,25%.
Actualul primar de sector, social-democratul Daniel Florea, se situează pe poziţia a treia, cu 24,84% din sufragii.

Exit-poll-ul CURS-Avangarde de duminică seară indica faptul că primăria era disputată de Cristian Băcanu şi Cristian Popescu Piedone, ambii cu 27,9% din voturi, actualul primar Daniel Florea având 23,1%.

Când şi-a depus candidatura Puedone declara:

„Pe Primăria Sectorului 5 văd că scrie ”Aproape de oameni”. Da, cu siguranţă cu mine primar va fi aproape de oameni, nu va fi doar un slogan”, a transmis Cristian Popescu Piedone după depunerea candidaturii.

Candidatul PPU (social-liberal) a depus şi lista consilierilor, documente însoţite de peste 4.000 de semnături de la susţinători.

La Sectorul 2 PPU (social-liberal) şi ADER au semnat o alianţă electorală pentru susţinerea lui Neculai Onţanu, în timp ce la Sectorul 4 a fost formată o alianţă pentru susţinerea actualului primar, Daniel Băluţă. La Sectorul 3 va candida Ulise Toader, din partea PPU (social-liberal).

Condamnarea

Reamintim că în decembrie 2019, fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în primă instanță de către Tribunalul București, la 8 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul Colectiv pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: