Philip Morris România a numit un nou director al fabricii din Otopeni

Philip Morris România a numit un nou director al fabricii din Otopeni

Philip Morris International (PMI) l-a numit pe Kurnia Adhi Sulistyawan în funcția de Manufacturing Director al fabricii Philip Morris România, din 1 noiembrie 2023. Kurnia Adhi Sulistyawan preia mandatul de la Joao Brigado, care a condus fabrica în ultimii doi ani și a fost numit Director Manufacturing în Portugalia, Europe CC & TPM Manufacturing în cadrul Philip Morris International.

Construcția fabricii Philip Morris România din Otopeni a început în 1997, iar în prezent, această unitate de top joacă un rol esenţial în strategia globală a PMI. Peste 92% din producția locală de consumabile pentru IQOS este exportată în 54 de piețe de pe 5 continente.

Kurnia Adhi Sulistyawan s-a alăturat echipei Philip Morris HM Sampoerna Tbk. Indonezia în 2005, ca Graduate Trainee. De-a lungul carierei, a ocupat funcții diverse, de la Production Manager pentru Philip Morris Portugalia, până la Head of Manufacturing  în cadrul Philip Morris HM Sampoerna Tbk. Indonesia.

Ne puteți urmări și pe Google News
Kurnia Adhi Sulistyawan, Director Manufacturing, Philip Morris România.

Kurnia Adhi Sulistyawan, Director Manufacturing, Philip Morris România.

„Mă bucur să mă alătur echipei și fabricii Philip Morris International din România într-o perioadă efervescentă, odată cu anunțarea unei investiții suplimentare de peste 130 milioane de dolari. Grație acestei noi investiții, fabrica din Otopeni va crește capacitatea de producție, va contribui suplimentar la creșterea exporturilor României și va accelera tranziția către o Românie fără fum. Misiunea mea este să continui transformarea fabricii din Otopeni, una dintre cele mai importante și moderne unități de producție din cadrul Philip Morris International. ”, a declarat Kurnia Adhi Sulistyawan, Director Manufacturing, Philip Morris România.

 

Fabrica din Otopeni se află în centrul strategiei care stă la baza viziunii Philip Morris International de a construi un viitor fără fum, alături de alte șapte fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS.

Dintre acestea, trei sunt situate în Uniunea Europeană – România, Grecia și Italia. Viziunea PMI este de a construi un viitor fără fum și de a înlocui țigările cu produse fără fum care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.

În prezent, în România, Philip Morris International operează prin două entități: Philip Morris Trading, divizia comercială, și Philip Morris România, divizia de producție.

Impactul economic al celor două entități a fost analizat, la nivelul perioadei 2016-2020, în studiul „Impactul economic al Philip Morris International în România – Contribuția Philip Morris International la crearea de valoare și dezvoltarea durabilă în România”, realizat de Strategic Thinking Group*.