Distracția fumătorilor începe în cel mai nonconformist local din Timișoara.

„Marți, 16 martie, tragem un Smoking Party, noi fumătorii. Ultimul de interior! Din 17 martie ne mutăm la aer curat! Haideți să ne fumăm mințile pentru ultima oară!”, a transmis echipa de la Scârț Loc Lejer ( strada Laszlo Szekely nr. 1). Evenimentul „Adio cancer” va avea loc cu începere de la ora 18,00, iar intrarea este liberă. Managerul locului, actorul Ovidiu Mihăiță, a anunțat că a decis să se lase de fumat cu ocazia intrării în vigoare a legii anti-fumat. ”Va fi ultima zi de fumat înăuntru și întâia noapte de haine care nu miros a fum. Eu personal mă las de fumat de azi. Nu glumesc. Mi-am spus că măcar o lege pe care o dă statul ăsta să mă afecteze în bine, restul e fum în ochi”, mărturisește Mihăiță. Petrecerea de la Scârț Loc Lejer va fi cu foarte mult fum și cu ”muzică de jale, căci e o zi tristă”, mai spune amfitrionul locului.

Tot pentru a retrăi serile în care localul era scufundat în fum, cei de la Tambur (strada Ciprian Porumbescu nr.6) au pregătit și ei petrecerea „Bye bye, smoking inside!”, care va avea loc tot marți, 15 martie, de la ora 19,00.

„Vino îmbrăcat complet în negru să ne dovedești că și tu ești trist și noi te vom răsplăti cu un free shot”, au transmis organizatorii.

Petreceri similare au fost anunțate și de patronii de localuri din centrul vechi al Capitalei.

Cu aproximativ 5 milioane fumători, România era printre ultimele ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte legiferarea fumatului în spaţiile publice. Deja un număr de 17 dintre cele 28 de state europene interzic total fumatul în spatiile publice închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.