STUDIU. Pesticidele de pe fructe şi legume duc la apariţia unei boli grave la copii

STUDIU. Pesticidele de pe fructe şi legume duc la apariţia unei boli grave la copii

O descoperire recentă scoate la iveală efectele foarte periculoase pe care le au pesticidele folosite la creşterea legumelor şi fructelor asupra copiilor.

Cercetătorii de la Universitatea Harvad din Statele Unite au ajuns, în urma unor studii amănunţite, la concluzia că pesticidele folosite la stropirea legumelor şi fructelor sunt un factor foarte mare de risc pentru apariţia sindromului ADHD la copii.

În cadrul cercetărilor, specialiştii au stabilit o legătură directă între comportamentul copiilor suferind de hiperactivitate, considerată boala secolului nostru, şi conţinutul de substanţe chimice din compoziţia pesticidelor, scrie Agerpres.ro.

Cu cât concentraţia de substanţe toxice îngurgitate de organism este mai mare, cu atât sporeşte riscul dezvoltării ADHD şi a altor tulburări psihice grave.

Ne puteți urmări și pe Google News

Practic, aceste substanţe chimice ajung în organismul copilului prin legume şi fructe. Cu toate acestea, astfel de substanţe se găsesc şi în produsele obţinute din culturi tratate, cum ar fi pâinea.