Evenimentul Zilei > Social > Pestă porcină sau PROSTIE? Ce au făcut LOCALNICII unui sat din Galați. Primarul a rămas MASCĂ
Pestă porcină sau PROSTIE? Ce au făcut LOCALNICII unui sat din Galați. Primarul a rămas MASCĂ

Pestă porcină sau PROSTIE? Ce au făcut LOCALNICII unui sat din Galați. Primarul a rămas MASCĂ

De frica pestei porcine, localnicii dintr-un sat din judeţul Galaţi au tăiat toţi porcii într-o singură noapte. Totul a pornit de la un zvon conform căruia doi porci ar fi fost infestați.

Vestea că virusul pestei porcine a ajuns în sat i-a panicat pe localnicii din Odaia Manolache. De teamă că veterinarii vor veni să le ia porcii, oamenii s-au grăbit să-i taie noaptea.

Se râde de lume, doamnă! Noi muncim toată vara la CAP, vai de capul nostru muncim şi am vrut şi noi un porc să tăiem de Crăciun şi l-am tăiat acum".

"S-a auzit cu pesta. Îl bag la ladă, la Crăciun îl scot, îl dezgheţ, atunci fac cârnaţi, lebăr, tobă”.

După două zile de la răspândirea zvonului, localnicii au aflat că a fost alarmă falsă. Prea târziu, însă.

Nu e pestă porcină?

Nu e nimic. A murit, dar nu a ştiut, a făcut testul ăsta şi a spus că e rujeolă.

A fost alarmă falsă?

Posibil, aşa se duce la ţară, dintr-un om în altul şi oamenii de frică, săracii…

Oamenii nu ştiţi … ca oaia. Când a început, gata pe la 11, 12 noaptea, vâj, focul”, scrie Digi24.

Aproape 200 de porci din sat au ajuns în congelatoare. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare îi avertizează pe oameni să nu mai plece urechea la zvonuri.

Carmen Stroia – director DSVA Galaţi: „Aşteptaţi şi intraţi în legătura de fiecare dată cu DSVA prin reprezentanţii noştri în teritoriu. Măsura corectă este să aşteptăm rezultatul diagnosticul de certitudine Să nu intram în panică când nu e cazul”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.