Evenimentul ZileiActualitatePescador turcesc prins la braconat în Marea Neagră, urmărit cu focuri de armă de Poliţia de Frontieră

Pescador turcesc prins la braconat în Marea Neagră, urmărit cu focuri de armă de Poliţia de Frontieră

Pescador turcesc prins la braconat în Marea Neagră, urmărit cu focuri de armă de Poliţia de Frontieră
Un pescador turcesc aflat la braconat în Marea Neagră a fost depistat de Garda de Caostă la 50 mile este de Constanța, polișțiștii de frontieră fiind nevoiți să folosească armamentul din dotare pentru urmărirea ambarcațiunii.

O navă a Grupului de Nave Constanța din cadrul Gărzii de Coastă a identificat astăzi diomineață la ora 7,00 la aproximativ 50 de mile marine est de localitatea Constanţa, o ambarcaţiune suspectă că desfăşoară activităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României. Nava suspectă a fost observată prin Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră (SCOMAR). 

Ambarcaţiunea a fost identificată ca fiind un pescador, sub pavilion Turcia.În urma somaţiilor poliţiştilor de frontieră pentru a permite operaţiunea de abordaj şi control conform procedurilor legale, pescadorul şi-a mărit viteza de deplasare, încercând să se îndepărteze de nava autorităţilor române. Nava Poliţiei de Frontieră a pornit în urmărirea navei suspecte, folosindu-se mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc: luminoase, acustice şi semnale radio, urmate de somaţii conform legii, însă membrii de echipaj au refuzat în continuare să se conformeze.

Echipajul poliției de frontieră a folosit gradual armamentul de la bordul navei P.F.R., în conformitate cu prevederile legale în vigoare, excutându-se serii de focuri de avertisment. Totodată, în conformitate cu prevederile Memorandumului Forumului de Cooperare la Marea Neagră, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au informat autorităţile de frontieră din R. Bulgaria şi R. Turcia despre activitatea în curs.

"În continuare, se desfășoară misiuni specifice în vederea documentării întregii activități a pescadorului turcesc. Acţiunea este în derulare, vom reveni cu detalii", anunță Alerxandra Cîrstea, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Caostă. 

 

  


Accesează: