Zeci de permise auto suspendate pentru consum de droguri, în minivacanța de 1 Decembrie

Zeci de permise auto suspendate pentru consum de droguri, în minivacanța de 1 Decembrie Cum poate fi recuperat permisul suspendat pentru viteză în 2024. Codul Rutier s-a schimbat.Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Ministerul Afacerilor Interne(MAI) a anunțat că zeci de permise auto au fost retrase, dintre care 115 pentru consum de alcool sau droguri, în minivancața de 1 decembrie.

Peste 600 de permise auto au fost retrase, sâmbătă, dintre care 115 pentru consum de alcool sau droguri. Oamenii legii au făcut controale amănunțite în minivacanța de 1 decembrie. În ultimele 24 de ore, personalul structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne a intervenit la 4.234 de evenimente.

Zeci de români, fără permise auto

„Poliţiştii, poliţiştii de frontieră, jandarmii şi pompierii au fost la datorie şi în penultima zi a minivacanţei prilejuite de Ziua Naţională a României şi Sărbătoarea Sfântului Andrei, principalele linii de acţiune fiind prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, siguranţa rutieră, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea frontierei de stat şi gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă. În ultimele 24 de ore, personalul structurilor operative ale Ministerului Afacerilor Interne a intervenit la 4.234 de evenimente, dintre care 2.754 circumscrise menţinerii ordinii publice şi 1.480 pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă”, precizează comunicatul de presă al MAI.

Ne puteți urmări și pe Google News
permise auto, poliție, control

Zeci de permise auto suspendate pentru consum de droguri în minivacanța de 1 decembrie. Sursă foto: Arhiva EVZ

Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţari, pentru fluidizarea circulaţiei pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor şi depistarea conducătorilor auto care pot reprezenta un pericol.

7 șoferi, prinși drogați la volan

În urma acţiunilor din teren, pentru încălcări ale legislaţiei specifice, au fost retrase 611 permise de conducere (dintre care 108 pentru consum de alcool şi 7 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise), precum şi 296 certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 912 posibile infracţiuni, peste 23% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 146 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 155 de fapte penale. Faţă de 18 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

S-au dat amenzi de peste 3,1 milioane de lei

Pe 2 decembrie, poliţiştii şi jandarmii au constatat 7.910 contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,1 milioane de lei. Pompierii au efectuat 18 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 93 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 192.000 lei.

În ultimele 24 de ore, echipajele MAI de intervenţie în situaţii de urgenţă au desfăşurat 1.220 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 62 pentru stingerea de incendii şi 7 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 11 persoane. Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 12 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situaţii de urgenţă.