„Cei mai mulți, dacă nu toți, folosesc, când își tratează legumele pe care le mănâncă apoi bucureștenii, ethrel. Ce-i ăsta? Un ierbicid tare, dar și un stimulator de coacere. De ce spun că este și foarte periculos? Pentru că, atunci când tomatele încep să se pârguiască, țăranii le dau cu ethrol și să le forțeze, să se coacă mai repede”.

O chestiune legată de moralitate

Casc gura, impacientat, cu gândul la îndemnurile binevoitoare din Piața Obor. Inginerul Tudor Lupu mă dezmeticește însă rapid: „Eh, după ce stropești cu drăcovenia asta, ar trebui să lași legumele pe fir, pe tulpina lor, cel puțin o săptămână. Să nu spun că ar fi nevoie, de fapt, de 14 zile. Dacă o rupi și o consumi mai devreme e pericol mare pentru sănătate. Or, cei mai mulți cultivatori stropesc azi roșiile, iar mâine ți le vând ție la piață. Este și o chestiune legată de moralitate”.

 

Te-ar putea interesa și: