Evenimentul Zilei > Sport > Performanță pentru gimnastica românească. Larisa Iordache, la JO de la Tokyo
Performanță pentru gimnastica românească. Larisa Iordache, la JO de la Tokyo

Performanță pentru gimnastica românească. Larisa Iordache, la JO de la Tokyo

Gimnasta Larisa Iordache (24 de ani) și-a asigurat biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia, după un concurs cu multe emoții în calificările Campionatelor Europene de la Basel.

Larisa Iordache a obținut 13,466 la bârnă, după ce a coborât de pe aparat la o piruetă, 13,400 la sol, 14,366 la sărituri și 13, 466 la paralele. Cu un total de 54.968, Larisa a fost a patra la individual compus, după trei gimnaste din Rusia ceea ce înseamnă că a obținut biletul pentru Tokyo, Melnikova era deja calificată, iar dintre următoarele două doar una avea dreptul să obțină biletul de JO.

Va fi a doua ediție a Jocurilor Olimpice pentru Larisa Iordache, după cea din 2012, unde a ajutat echipa să obțină bronzul.

Pe lângă biletul de Japonia, Larisa Iordache și-a asigurat prezența în finalele de la individual compus (vineri) și în cele de la sol și de la bârnă (duminică).

Larisa Iordache a câștigat biletul pentru JO de la Tokio

„Larisa Iordache și-a câștigat biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 la Europenele de la Basel.
Larisa, antrenată de Lăcrămioara și Cristian Moldovan, a terminat pe locul 4 competiția de calificare individuală, după trei rusoaice. Ea a primit 13.466 la bârnă, 13.400 la sol, 14.366 la sărituri și 13.466 la paralele.

Va fi a doua ediție de Jocuri pentru Larisa dupa Londra 2012 unde a luat bronz cu echipa.
Cât de lunga a fost această așteptare pentru Team Romania .

Bine ai venit, Larisa!”, a anuțat pe pagina sa Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

La startul CE de la Basel s-au adunat peste 110 gimnaşti din 32 de ţări. Două locuri la feminin şi două la masculin au fost disponibile pentru JO de la Tokyo. Larisa Iordache a ocupat unul din ele, pentru că din partea Rusiei, care a clasat gimnaste pe locurile 1-3 în calificările de miercuri (Melnikova 55.991 puncte, Listunova – 55.465, Urazova – 55.299), dar doar una va merge la JO.

Până în prezent 61 de sportivi români sunt calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, scrie gsp.ro.

Conform regulamentului, la JO de la Tokyo ajung sportivele clasate pe primele două locuri în calificări la individual-compus, care nu au obţinut anterior „biletele” la Olimpiadă.

România mai are doi gimnaşti calificaţi anterior la Jocurile Olimpice: Marian Drăgulescu şi Maria Holbură.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.