Evenimentul Zilei > Sport > Începe Cupa „Nadia Comăneci” la gimnastică. Mesajul celebrei campioane
Începe Cupa „Nadia Comăneci” la gimnastică. Mesajul celebrei campioane

Începe Cupa „Nadia Comăneci” la gimnastică. Mesajul celebrei campioane

După o perioadă extrem de dificilă pentru întreg sportul românec, anul competițional intern la gimnastică începe cu Cupa „Nadia Comăneci”.

Devenit deja un concurs de tradiție, Cupa „Nadia Comăneci” la gimnastică artistică va avea loc, anul acesta, în perioada 23 -24 aprilie. Vor fi prezente 57 de tinere gimnaste legitimate la 11 cluburi de profil din țară: CSȘ 7 Dinamo, CSM Arad, CSȘ 1 Constanța, CS Petrolul Ploiești, LPS Cetate Deva, CSȘ Bârlad, CSȘ Focșani, CSM Onești, CSM Onești- Târgoviște, CSM Cluj, CSȘ Viitorul Cluj.

Ca în fiecare an, din 2013, Evenimentul zilei se alătură acestei competiții care încurajează mișcarea sportivă din România și promovarea tinerilor gimnaste.

Astfel, după o perioadă extrem de dificilă, anul competițional intern începe la sfârșitul acestei săptămâni, pe 23 și 24 aprilie, cu Cupa “Nadia Comăneci” la gimnastică artistică, pentru junioare III, nivel 1 și 2.

Nadia Comăneci: „Ne dorim intrarea în normalitate”

”Mă bucur că anul acesta reușim să organizăm ediția a VII-a a Cupei “Nadia Comăneci” la gimnastică artistică. Ne dorim intrarea în normalitate, iar Cupa “Nadia Comăneci” să deschidă drumul competițiilor de gimnastică în 2021.

Sunt aproape doi ani de când micuțele gimnaste nu au mai avut șansa de a participa la o competiție și doar așa le putem atrage în sală și dezvolta spiritul competițional. Într-o perioadă dificilă, sportul reprezintă o speranță la un viitor mai bun, în siguranță.

Aș vrea să le felicit pe micuțele gimnaste că nu au renunțat la pasiunea și visul lor, dar și pe antrenori că au reușit să le mențină la un nivel ridicat de pregătire pentru viitorul gimnasticii românești!”, a declarat Nadia Comăneci care, la fel ca și la celelalte ediții, va oferi premii sportivelor.

Pentru a scăpa de emoții, micuțele gimnaste, care nu au mai concurat de doi ani, vor fi însoțite în sală de antrenori, părinți și membrii ai familiei, dar și de mascote reprezentând personaje Disney.

Câștigătoarele de la individual, nivel 1 și 2, vor primi câte o medalie cu chipul Nadiei, dar pentru toate gimnastele, organizatorii, partenerii și sponsorii au făcut front comun pentru a le oferi cât mai multe daruri.

Ca în fiecare an, Nadia le-a pregătit personal gimnastelor premii suplimentare care constau în costume de gimnastică, treninguri, medalii de participare pentru cluburi, cartea sa – ”Scrisori către o tânără gimnastă”.

Participantele vor mai primii jucării ( de la un sponsor care a dorit să rămână anonim), dulciuri și tricouri.

Cupa ”Nadia Comăneci” 2021 este susținută de SCC Erbașu, Dedeman, Hyundai, Heidi Chocolat și Tymbark – Maspex România.

An după an, începând cu 2013, Fundația ”Nadia Comăneci” și Clubul Sportiv Municipal Onești, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Federației Române de Gimnastică și Primăriei Onești, au organizat, la inițiativa campioanei de la Montreal, o competiție la care gimnaste de 9-11 ani își demonstrează talentul și dorința de afirmare în sala în care, la Onești, Nadia și colegele sale s-au antrenat pentru victoriile obținute pe toate meridianele globului.

În toți acești ani, competiția a fost suspendată doar de două ori – în 2017, anul în care Cluj-Napoca a găzduit Campionatul European de Gimnastică în aceeași perioadă în care ar fi trebuit să aibă loc și Cupa ”Nadia Comăneci”, și în 2020, din cauza pandemiei SARS-Cov-2.