Evenimentul Zilei > Justitie > PERCHEZIȚIIi la Gara de Nord. Boschetarul BRUCE LEE a fost ridicat de mascați pentru TRAFIC DE DROGURI
PERCHEZIȚIIi la Gara de Nord. Boschetarul BRUCE LEE a fost ridicat de mascați pentru TRAFIC DE DROGURI

PERCHEZIȚIIi la Gara de Nord. Boschetarul BRUCE LEE a fost ridicat de mascați pentru TRAFIC DE DROGURI

Mai multe percheziții au avut loc, începând de azi dimineață, în zona Gării de Nord, din București. Ofițerii de la Crimă Organizată, cei de la Poliția Capitalei, jandarmi și polițiști locali, sub coordonarea unui procurori DIICOT, au participat la o amplă operațiune de depistare a membrilor unei rețele de traficanți de droguri, mulți dintre ei fiind oameni ai străzii. Printre cele 23 de persoane vizate se numără și celebrul boschetar Bruce Lee, reținut, deja pentru audieri.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti  au comunicat că, împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti-Serviciul Antidrog   au desfășurat o acțiune, în zona Gării de Nord din București, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, format din 23 de persoane, specializat în traficul de droguri de risc și mare risc.

Pe parcursul activităților investigative desfășurate pentru destructurarea grupului infracțional  au fost realizate mai multe acțiuni de prinderi în flagrant ai membrilor grupului în timp ce comercializau droguri de risc și mare risc. De asemenea, au fost efectuate descinderi și percheziții domiciliare, cele mai multe în zona Gării de Nord.

În urma acestor activități au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor heroină, metadonă, precum și alte mijloace materiale de probă.

S-a reţinut că membrii grupării  acționau preponderent în zona Gării de Nord și a cartierului Grozăvești, liderul grupării  fiind o persoană de sex masculin în vârstă de 41 ani  care în urma desfăşurării activităţii infracţionale a obţinut importante folose materiale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de inițiere, constituire, aderare la un grup organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc, precum și deținere de droguri de risc și mare risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliție din cadrul Poliției Capitalei., B.S.I.J., I.G.S.U. și Politia Locală Sector 1.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.