Evenimentul Zilei > International > Percheziții la un acolit de-al lui Aleksei Navalnîi. Mascații, întâmpinați cu un concert de pian
Percheziții la un acolit de-al lui Aleksei Navalnîi. Mascații, întâmpinați cu un concert de pian

Percheziții la un acolit de-al lui Aleksei Navalnîi. Mascații, întâmpinați cu un concert de pian

Un acolit de-al lui Aleksei Navalnîi a fost vizitat de mascați pentru percheziții, dar i-a întâmpinat pe aceștia cu o piesă de pian.

Un acolit de-al lui Aleksei Navalnîi i-a primit în apartamentul său pe mascații veniți pentru percheziții cu un recital de pian. Înregistrarea video cu activista care cântă la pian a devenit la scurt timp virală pe internet.

Anchetatorii care s-au prezentat la apartamentul Anastasiei Vasilieva din Moscova au avut parte de o surpriză.

Activista i-a întâmpinat pe aceștia într-un mod complet neobișnuit, anume cu un recital de pian,

Perchezițiile în apartamentele aliaților lui Navalnîi vin în urma unor proteste ce au avut loc sâmbătă.

Atunci, zeci de mii de oamenii au ieșit în stradă cerând eliberarea lui Aleksei Navalnîi. Ulterior, un judecător a refuzat cererea de eliberare joi.

Aliaţii lui Aleksei Navalnîi, rivalul principal al lui Putin, au lansat un apel la organizarea de noi proteste în acest weekend.

Percheziții de amploare la un acolit de-al lui Aleksei Navalnîi

Polițiștii din Moscova au descins miercuri seară în apartamentul activistei Anastasia Vasilieva, şefa sindicatului Alianţa doctorilor ruşi.

Într-un videoclip ajuns viral pe internet, Anastasia poate fi văzută în timp ce cântă la pian. Totul se întâmplă chiar în momentul în care mascații intră în apartament.

Activista a continuat să cânte în timp ce o polițistă o informa în legătură cu ceea ce se întâmplă.

Aceasta i-a spus activistei că trebuie să predea toate dispozitivele electronice și că o să urmeze o percheziție. La final, se oprește din cântat și întreabă cine o va aplauda, dar nimeni nu-i răspunde.

Avocatul Dmitri Djulai a postat pe Facebook că anchetatorii au reţinut-o ulterior pe Vasilieva timp de 48 de ore în legătură cu presupuse încălcări nespecificate ale reglementărilor privind COVID-19.

„Arestarea ei a fost inadecvată şi o răzbunare stupidă pentru activităţile ei privind drepturile omului. Cei doi copii ai Anastasiei, ambii minori, au fost lăsaţi acasă, iar mâine pacienţii ei nu vor putea să o vadă”, a adăugat el, conform Agerpres.