Spionul britanic din spatele celebrului dosar despre Donald Trump și legăturile sale cu Rusia a fost dat în judecată de oligarhi de la Înalta Curte.

Fostul agent MI6 Cristopher Steele a declarat că președintele SUA, Donald Trump, s-ar fi aflat la mâna lui Vladimir Putin după ce, în timpul unei „excursii” la Moscova, acesta ar fi dat o petrecere cu prostituate.

Trump a catalogat aceste vești drept „fake news” și l-a numit pe spionul Steele un „spion eșuat”. Acum, spionul în vârstă de 55 de ani este dat în judecată în Londra de trei nume grele din Rusia, de asemenea menționate în dosar.

Aceștia i-au cerut să prezinte probe clare, în caz contrat va trebui să plătească daune și să spună lumii că dosarul lui nu este concret,  scrie Dailymail.

Trioul format din bancherul Peter Aven, miliardarul Mikhail Fridman și șeicul petrolului German Khan au infirmat date conform cărora ei ar fi făcut voia lui Putin.

Înainte de audierea de luna trecută, domnul Steele a sugerat că nu va răspunde la prea multe întrebări întrucât și-ar putea deconspira sursele.

Acesta a mai declarat că dosarul său cuprinde doar ceea ce i-a fost transmis din surse și nu știe dacă este și adevărat.