Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliția face percheziții în patru județe. Suspecți într-un caz de falsificare de monedă
Poliția face percheziții în patru județe. Suspecți într-un caz de falsificare de monedă

Poliția face percheziții în patru județe. Suspecți într-un caz de falsificare de monedă

Poliția a făcut percheziții în locații din patru județe la mai mulți suspecți într-un caz de falsificare de monedă.

Trei bărbați sunt suspecți într-un caz de falsificare de monedă. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti au descins în 13 locații din patru judeţe. Cercetările vizează mai multe infracțiuni de fals de monedă, uz de fals şi înşelăciune. Sub supravegherea procurorilor au fost efectuate 13 percheziții în judeţele Sibiu, Alba, Arad şi Bacău. Informațiile au fost prezentate într-un comunicat de presă emis de IPJ Argeș.

Din cercetări au rezultat indicii că trei bărbați ar fi pus în circulație mai multe bancnote false de 20, 50 și 100 de euro. Cu banii falși, aceștia ar fi achiziționat telefoane mobile, scumpe, pe care, ulterior, le-ar fi revândut.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada octombrie-decembrie 2020, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, ar fi pus în circulaţie mai multe bancnote de euro, în cupiuri de 20, 50 şi 100, susceptibile a fi contrafăcute”, se arată în comunicatul de presă emis de poliție.

Cei trei cumpărau telefoane cu bani falși

Suspecții ar fi cumpărat telefoanele de pe platforme de comerț online, întâlnindu-se cu vânzătorii în localitățile de domiciliu ale acestora.

„După realizarea achiziţiilor, plasatorii ar fi revândut bunurile”, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor au fost descoperite mai multe telefoane mobile care au făcut obiectul achiziţiilor efectuate. De asemenea, au mai fost găsite un pistol dar și alte obiecte și înscrisuri. Acestea vor fi folosite în anchetă ca probe, se arată în comunicat.

Cei trei suspecți de falsificare ridicați cu mandat

După finalizarea perchezițiilor domiciliare, au fost puse în executare trei mandate de aducere.

IPJ Argeş precizează că ofiţerii BCCO Piteşti au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La acţiune au participat poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din judeţele Alba, Arad, Bacău, Neamţ, Sibiu şi Vâlcea. De asemenea, operațiunea a primit și sprijinul luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale.