Polițiștii s-au sesizat din oficiu în urma unui anunț găsit la mica publicitate. Un tânăr din localitatea Hezeriș (comuna Coșteiu) anunța că vinde tutun, iar ancheta a scos la iveală că suspectul a cumpărat frunze de tutun pe care le-a prelucrat și le-a pus în vânzare prin anunțuri la mica publicitate contra sumei de 120 de lei/kg. Tânărul a avut peste 100 kg de tutun, în condițiile în care, în România, deținerea unei cantități mai mari de 1 kg reprezintă  infracțiune. 

Pe lângă contrabandă cu tutun, tânărul din Hezeriș este anchetat și pentru falsuri, cercetările scoțând la iveală că suspectul era și broker de asigurări neautorizat.

 

”Începând cu anul 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coșteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi comercializat pe teritoriul României, prin intermediul internetului, peste 105 kg de tutun, fără ca produsul să fie  supus marcării și fără a se achita accizele aferente acestor operațiuni. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că mai multe persoane ar fi achiziționat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispozițiile legale.

 

Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat polițe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule și diplome de calificare în câmpul muncii”, transmite biroul de presă al Poliției Timiș.

 

Poliţiştii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Municipiului Lugoj.

 

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiș şi al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin,Hunedoara, Cluj, Iași, Tulcea, Mehedinți, Dâmbovița, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Alba, Brașov și Gorj.