Evenimentul Zilei > Justitie > PERCHEZIȚII la cel mai mare EVAZIONIST din Caraș Severin
PERCHEZIȚII la cel mai mare EVAZIONIST din Caraș Severin

PERCHEZIȚII la cel mai mare EVAZIONIST din Caraș Severin

Polițiștii de la “Crimă Organizată”, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au început, ieri, percheziţionarea sediilor firmelor şi spaţiilor comerciale deţinute de Costel Ciobanu, fost Barbălată, din Reşiţa, patronul companiei Coda Serv.

Ciobanu deţine cele mai multe spaţii comerciale din minunicipiul  Reşiţa, dar şi în alte localităţi din Caraş Severin. E un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş Severin, Sorin Frunzăverde, dar şi al primarului Reşiţei, Mihai Stepanescu. De numele lui Ciobanu sunt legate mai multe scandaluri, inclusiv cel legat de o posibilă vânzare a funicularului din Reșița către primărie la un preţ mult mai mare decât cel de achiziţie.

Ancheta DIICOT vizează fapte de evaziune fiscală. În timpul perchezițiilor poliţiştii şi procurorii au ridicat documente şi calculatoare din sediile firmelor deţinute sau controlate de Ciobanu, măsura fiind luată în baza unor informații că acesta ar fi încercat să distrugă probele. Potrivit anchetatorilor statul ar fi fost fraudat  prin facturări încrucişate între firmele deţinute de omul de afaceri pentru pseudo-prestări de servicii.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: