Evenimentul Zilei > Monden > Pentru prima dată Miss France, Miss World, Miss America, Miss Teen USA și Miss Univers sunt femei de culoare. Galerie foto în articol
Pentru prima dată Miss France, Miss World, Miss America, Miss Teen USA și Miss Univers sunt femei de culoare. Galerie foto în articol

Pentru prima dată Miss France, Miss World, Miss America, Miss Teen USA și Miss Univers sunt femei de culoare. Galerie foto în articol

Pentru prima dată concursurile de înfrumusețare Miss USA, Miss Teen USA, Miss America, Miss Univers și Miss World au fost câştigate de femeile de culoare.

Istoria ne arată că femeile de culoare nu aveau voie să participe la concursurile de frumuseţe. Şi chiar după ce organizatorii acestor evenimente exclusiviste au început să își schimbe regulile pentru a accepta femei aparţinând tuturor raselor, a existat totuşi o frustrare şi o lipsă de curaj de a se alătura concursului dedicat femeilor albe foarte frumoase.

Cine a spart gheaţa în lumea „frumuseţii albe”

Dar, în ultimii ani, femeile de culoare au devenit mai curajoase şi au venit în aceste competiții. De exemplu Janelle Commissiong a fost prima Miss Miss Univers de culoare în 1977, Vanessa Williams a fost prima femeie neagră Miss America în 1983, iar Carole Anne-Marie Gist, prima concurentă de culoare la Miss SUA, în 1990.

În anul următor, Janel Bishop a devenit prima femeie de culoare Miss Teen SUA în 1991. Iar Toni-Ann Singh din Jamaica a fost încununată ca Miss World sâmbătă, alăturându-se grupului istoric de femei de culoare, alături de Miss Cheslie Kryst 2019, Miss Teen USA Kaliegh Garris 2019, Miss America Nia Franklin și Miss Univers 2019  Zozibini Tunzi şi Miss South Africa 2019.

Toni-Ann Singh, Miss World 2019
Toni-Ann Singh, Miss World 2019, recent încununată Miss World, zâmbește în timpul finalei Miss World 2019, pe arena Excel din Londra, pe 14 decembrie 2019.
Zozibini Tunzi- Miss Univers 2019
Cheslie Kryst – Miss SUA 2019
Kryst are o diplomă de drept și MBA de la Wake Forest. De asemenea, a studiat la Universitatea din Carolina de Sud.
Miss Teen USA Kaliegh Garris 2019
Garris spune că se simte mai încrezător și mai confortabil cu părul ondulat natural.
  Miss America-  Nia Franklin

Franklin lucrează cu grupul nonprofit Sing for Hope pentru a-i ajuta pe ceilalți prin puterea muzicii.

Sursa foto: CNN