Evenimentul Zilei > International > Pe cine aduce Joe Badin la Casa Albă. S-au aflat primele mutări
Pe cine aduce Joe Badin la Casa Albă. S-au aflat primele mutări

Pe cine aduce Joe Badin la Casa Albă. S-au aflat primele mutări

Alegerea democratului Joe Biden în funcţia de preşedinte al Statelor Unite marchează revenirea la obiceiuri şi tradiţii bine stabilite, chiar şi în ceea ce priveşte animalele domestice.

Donald Trump a realizat o ruptură din acest punct de vedere, întrucât nu a avut niciodată un câine la Casa Albă pe durata mandatului său, spre deosebire de toţi predecesorii lui din ultimele decenii.

Succesorul lui democrat se va muta la Casa Albă alături de doi câini din rasa ciobănesc-german: Champ, care trăieşte alături de familia Biden din 2008, şi Major, adoptat în 2018 dintr-un adăpost pentru animale, potrivit AFP.

Major va fi, totodată, primul câine dresat pentru operaţiuni de salvare care va locui în reşedinţa oficială a preşedinţilor americani, situată la adresa Pennsylvania Avenue Nr. 1600.

De-a lungul anilor, americanii au fost foarte ataşaţi de reprezentanţii „celui mai bun prieten al omului” care au trăit la Casa Albă şi nu este deloc exclus ca acest duo canin să îi fi adus câteva voturi lui Joe Biden, fostul vicepreşedinte din timpul mandatelor prezidenţiale ale lui Barack Obama.

În timpul campaniei sale electorale, Joe Biden, care are reputaţia unei persoane calde şi empatice, nu a ezitat să se folosească de strategia afectivităţii.

El a publicat pe Instagram fotografii cu câinii lui care purtau accesorii vestimentare în culorile echipei sale de campanie şi a însoţit acele imagini cu textul următor: „Poate că sunt puţin părtinitor, dar cred că Champ şi Major ar fi nişte super Primi-Câini la Casa Albă!”.

La polul opus, lipsa de interes manifestată de Donald Trump faţă de câini a fost speculată cu regularitate de criticii lui, care au creat tricouri cu mesajul „Nici măcar nu are un câine”, considerat o dovadă absolută, potrivit părerii lor, a lipsei de empatie a preşedintelui republican.

Biden: „Este timpul să vindecăm America”

Preşedintele Joe Biden, considerat al 46-lea președinte al SUA, a cerut americanilor „să nu îşi mai trateze adversarii ca pe duşmani„ şi a promis că America va fi „din nou respectată în lume”. „Este timpul să vindecăm America”, le-a spus el sutelor de susţinători adunaţi ca să-l aclame sâmbătă seara la Wilmington, Delaware. „Să ne vedem, să vorbim, să ne dăm o şansă.

Am candidat pentru această funcţie pentru a reface sufletul Americii, pentru a reconstrui coloana vertebrală a acestei naţiuni, clasa de mijloc, şi pentru a face ca America să fie respectată din nou în întreaga lume. Şi acum munca de a îndeplini această viziune a devenit realitate”. Joe Biden le-a mulţumit alegătorilor afro-americani pentru sprijinul acordat în timpul campaniei electorale.„Mi-aţi ţinut mereu spatele şi o să vi-l ţin şi eu vouă”, a afirmat politicianul democrat.