Partidul Democrat se aștepta la niște alegeri prezidențiale foarte disputate în 2020 și l-a pus pe președintele Donald Trump în situația de a trebui să răstoarne „verdictul” prognozat de institutele de sondare și pronunțat prea devreme de presa „complice”, a declarat analistul politic Dick Morris la Newsmax TV.

„Toată tărășenia cu sondajele timpurii, cu voturile de hârtie, cu întârzierea numărării a fost să inducă ideea că Biden a învins, sau cel puțin că rezultatul era prea neclar pentru a fi declarată victoria, astfel încât verdictul să trebuiască a fi răsturnat”, a spus invitatul.

Cursa

Morris, fost consilier apropiat al lui Bill Clinton, în perioada în care acesta a fost președinte, un perfect cunoscător al culiselor politice americane, a explicat cum Partidul Democrat, cu ajutorul prietenilor din presa „mainstream”, a „aranjat” piesele de domino astfel încât acestea să cadă una după alta în avantajul lui Joe Biden.

„Totul a fost o cursă”, a spus Morris. „Partidul Democrat a înscenat-o. Știau că era probabil să piardă alegerile, așa că primul lucru pe care l-au făcut a fost să falsifice sondajele care au arătat ce victorie detașată vor obține ei.”

„Acest lucru a indus convingerea că Biden va câștiga, astfel încă atunci când urma să învingă prin fraudă toată lumea să zică: «mda, oricum câștiga».”

Apoi, spune Morris, „marți, la începutul zilei, sondajele – poate chiar într-o măsură mai mare decât în 2016 – i-au acordat lui Biden «probabilitatea» unei diferențe insurmontabile pe care echipa de campanie a lui Trump să nu o poată contesta.”

„Apoi, a explicat Morris, când rezultatele au început să vină în noaptea alegerilor, Democrații au întârziat constant numărătoarea – în numeroase jurisdicții aceasta nu a fost terminată și a fost lăsată suspendată în Pennsylvania și Wisconsin.”

Bomboana pe colivă

Scenariul Democrat, în viziunea lui Morris, a continuat astfel:

„Apoi au venit cu voturile prin poștă, le-au descărcat dintr-odată, i-au împiedicat pe Republicani să le examineze și apoi au anunțat că Biden a câștigat.”

În cele din urmă, bomboana pe colivă a pus-o presa, care a indus ideea că echipa de campanie a lui Trump încearcă să submineze niște alegeri libere, a încheiat Morris.

„Presa complice l-a declarat victorios pe Biden în aceste state. Iar Trump este pus în situația de a trebui să răstoarne acest verdict.”