Evenimentul Zilei > International > Joe Biden promite o nouă abordare a luptei cu pandemia! Primul discurs al președintelui SUA
Joe Biden promite o nouă abordare a luptei cu pandemia! Primul discurs al președintelui SUA

Joe Biden promite o nouă abordare a luptei cu pandemia! Primul discurs al președintelui SUA

Joe Biden, președintele ales al SUA, a ținut primul discurs în fața alegătorilor săi, ca o încercare de a liniști spiritele încă destul de agitate după cursa strânsă între el și Donald Trump.

Preşedintele Joe Biden, considerat al 46-lea președinte al SUA, a cerut americanilor “să nu îşi mai trateze adversarii ca pe duşmani„ şi a promis că America va fi „din nou respectată în lume”. „Este timpul să vindecăm America”, le-a spus el sutelor de susţinători adunaţi ca să-l aclame sâmbătă seara la Wilmington, Delaware. „Să ne vedem, să vorbim, să ne dăm o şansă”, a insistat el într-un discurs cu momente emoționale, transmite Agerpres.

„Am candidat pentru această funcţie pentru a reface sufletul Americii, pentru a reconstrui coloana vertebrală a acestei naţiuni, clasa de mijloc, şi pentru a face ca America să fie respectată din nou în întreaga lume”, a declarat Biden în faţa mulţimii entuziaste de susţinători.”Şi acum munca de a îndeplini această viziune a devenit realitate”. Joe Biden le-a mulţumit alegătorilor afro-americani pentru sprijinul acordat în timpul campaniei electorale.”Mi-aţi ţinut mereu spatele şi o să vi-l ţin şi eu vouă”, a afirmat politicianul democrat.

Preşedintele ales al SUA a mai declarat că munca sa va începe cu „obţinerea controlului asupra COVID”.”Nu voi precupeţi niciun efort, niciunul, şi niciun angajament pentru a face reversibilă această pandemie”, a dat asigurări Joe Biden. El a precizat că luni va crea un grup de oameni de ştiinţă care vor pune în aplicare planul său de combatere a pandemiei noului coronavirus după ce va prelua funcţia de preşedinte.”Luni voi înfiinţa un grup de oameni de ştiinţă şi experţi” pentru a lucra „la un plan care va intra în vigoare începând cu 20 ianuarie 2021”, a mai declarat Joe Biden.

Fără a-şi menţiona rivalul, pe Donald Trump, fostul vicepreşedinte din administraţia Barack Obama a afirmat că înţelege „dezamăgirea” alegătorilor republicanului Donald Trump, care refuză să îşi recunoască înfrângerea.”Eu însumi am pierdut alegeri, dar (…) este timpul să punem deoparte retorica abrazivă, să reducem temperatura”, a spus el. „Voi lucra la fel de mult pentru cei care nu m-au votat ca şi pentru cei care m-au ales”, a promis Joe Biden.

Citește și

Ce efecte produce alegerea lui Joe Biden pentru România? Surpriza este uriașă