Evenimentul Zilei > EVZ Special > Paulo Coelho sfidează TERORIȘTII: vrea să cumpere drepturile de difuzare ale PARODIEI despre Kim Jong-un
Paulo Coelho sfidează TERORIȘTII: vrea să cumpere drepturile de difuzare ale PARODIEI despre Kim Jong-un

Paulo Coelho sfidează TERORIȘTII: vrea să cumpere drepturile de difuzare ale PARODIEI despre Kim Jong-un

Scriitorul brazilian Paulo Coelho a oferit casei de producție Sony Pictures 100.000 de dolari pentru a cumpăra drepturile de difuzare ale filmului „Interview”. Scopul său: să zică NU teroriștilor.

Coelho vrea să difuzeze gratuit filmul „Interview”, o parodie a regimului comunist din Coreea de Nord, în care este vorba despre o operațiune a CIA de lichidare a liderului Kim Jong-un, după ce Sony Pictures a anunțat că anulează lansarea filmului pe piață în urma amenințărilor teroriste.

„Amintiți-vă de 11 septembrie 2001!”, au fost avertizați producătorii de pirații cibernetici care le-au devastat serverele cu câteva zile în urmă. Potrivit unor surse apropiate anchetei, investigatorii americani ar fi găsit dovezi că în spatele atacului cibernetic (cel mai important din istorie asupra unei companii) și al amenințărilor teroriste se află regimul comunist de la Phenian.

„I offer @SonyPictures 100k for the rights of "The Interview" I will post it free on my blog. Pls get in touch with me via @SonyPicturesBr”, a sunat oferta făcută de Paulo Coelho joi pe Twitter, imediat după ce Sony a anunțat anularea lansării filmului programată pentru Crăciun.

„Oferta mea rămâne valabilă până vineri la miezul nopții. Voi vă recuperați 0,01% din buget, iar eu pot să spun NU amenințărilor teroriste”, a continuat scriitorul într-un al doilea mesaj.

Într-un interviu pentru ziarul brazilian „O Globo”, autorul „Alchimistului” s-a declara oripilat de ce se întâmplă:

„Este un precedent groaznic. Este o amenințare care dă rezultate. Este ca și cum teroriștii ar câștiga, iar cu teroriștii nu se negociază. Am trăit cu intensitatea afacerea Salman Russhdie și a Versetelor Satanice.”

Scriitorul britanic de origine indiană Salman Rushdie a fost condamnat la moarte de o fatwa (decret islamic) și a fost nevoit să trăiască ani în șir sub paza strictă a poliției. Pe rețelele de socializare se înmulțesc apelurile pentru ca „Interviul” să fie difuzat, sfidând astfel amenințările teroriste.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: