Evenimentul Zilei > International > Românii care au speriat Austria. O bandă de hoţi a comis zeci de jafuri
Românii care au speriat Austria. O bandă de hoţi a comis zeci de jafuri

Românii care au speriat Austria. O bandă de hoţi a comis zeci de jafuri

Patru români au reușit să dea lovitura vieții în Austria. Petru a păcăli autoritățile, aceștia au apelat un tertip halucinant.

Patru români au reușit să dea lovitura vieții în Austria. Pentru a scăpa de autorități, aceștia s-au „transformat” în cerșetori.

Seria de jafuri a românilor a început în urmă cu doi ani, în primăvara anului 2019. Deghizați în oameni ai străzii, aceștia au comis zeci de jafuri. Ținta preferată a celor patru hoți erau apartamentele oamenilor lipsiți de apărare.

Modul de operare era destul de simplu. Sub pretextul căutării unui loc de muncă, aceștia intrau în blocuri deghizați în cerșetori. Ori de câte ori găseau o persoană lipsită de apărare, aceștia nu ratau ocazia și furau tot ce prindeau.

Una dintre victimele hoților români a fost chiar un bătrânel, în vârstă de 90 de ani. Impresionat de condiția celor patru hoți, acesta i-a poftit în locuința lui și i-a servit cu ceva de băut. Hoții au profitat de situație și i-au furat pensionarului ceasul de la mână și aproximativ 1000 de euro, scrie Observator.

Cei patru români, cu vârste cuprinse între 19 și 33 de ani, au fost arestați în Austria, la Niklasdorf, în urmă cu doar câteva zile. Oamenii legii au descoperit că prejudiciul adus de aceștia se ridică la o valoare de circa 65.000 de euro.

Patru români au dat lovitura vieții în Austria. Și hoții de bancomate au fost arestați

În urmă cu aproximativ două luni, trei români au fost arestați după ce au aruncat în aer mai multe bancomate din Austria. Infracțiunile au avut loc anul trecut.

În Austria, aceștia au aruncat în aer bancomate din zonele Tirol, Salzburg și Vorarlberg. După aproximativ un an de investigații, cei trei hoți au fost arestați în străinătate. Pe lângă jafurile pe care le-au dat în Austria, aceștia au mai acționat și în Danemarca și Elveția.

Oamenii legii din Austria nu au furnizat detalii cu privire la sumele care au fost furate, dar se știe că daunele materiale provocate de aceste spargeri se ridică la valori de aproximativ 40,000 de euro.