Evenimentul Zilei > Actualitate > Victimele accidentului de la Siutghiol, înmormântate. Ultima dorinţă a copilotului
Victimele accidentului de la Siutghiol, înmormântate. Ultima dorinţă a copilotului

Victimele accidentului de la Siutghiol, înmormântate. Ultima dorinţă a copilotului

Astăzi familiile se despart pentru totdeauna de medicul, asistenta, pilotul şi copilotul aflaţi în elicopterul căzut, luni, în lacul Siutghiol.

La Năvodari, în Braila, în Mioveni şi în Buzau, asistenta, medicul, pilotul şi copilotul sunt condusi, astăzi, pe ultimul drum.

Sute de oameni au venit la înmormântarea asistentei Gabriela Camelia Harton, care a avut loc la Năvodari. Rudele- fetiţa de 13 ani, tatăl asistentei şi iubitul ei, colegii, pacienţi şi chiar oameni care n-au cunoscut-o dar care au fost impresionaţi de sfârşitul tragic s-au adunat la biserică. Slujba de înmormântare a început la ora 12.00.

Gabriela Camelia Harton, avea 38 de ani şi aflase de puţin timp că era însărcinată.

Doctorita Laura Vizireanu, care avea 39 de ani , a fost înmormântată la Brăila. Medicul Laura Vizireanu era mama unui băiețel de 9 ani. Pacienții o descriu ca: "un medic excepțional, curajos, modest și respectuos, aproape de sufletul omului, este o persoană de valoare" sau că este caracterizată de "curaj și profesionalism, dăruire pentru salvara de vieți, modestie și respect", scrie Ziua News.

Pilotul elicopterului Petre Cătuneanu a fost înmormantat la Buzau. Despre el colegii povestesc că era un excepţional profesionist. Foarte serios şi foarte solicitat de cei care doreau să înveţe să piloteze. ”Era oarecum retras dar un om deosebit. Foarte solicitat de cei care doreau să primească livretul sau să ăşi îmbăgăţească experienţele de zbor. Ne este greu să credem că ar fi greşit cu ceva în timpul ultimului său zbor”, au declarat, pentru EVZ, colegii lui.

Comandorul Petre Corneliu Cătuneanu, avea 47 de ani, era căsătorit şi avea un copil. El era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 10 ani şi absolvise Şcoala Militară în urmă cu 23 de ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135, potrivit MAI.

Vroia să înfieze un copil

Copilotul Claudiu Gine Crăcănel a fost înmormântat la Mioveni, în Arges. ca şi pilotul, avea 47 de ani, era căsătorit şi avea un copil de opt ani. Despre el, colegii de la Inspectoratul general de Aviaţie, povestesc că era un coleg cu un farmec aparte: ”Foarte glumeţ, foarte isteţ şi foarte sufletist. Era extraordinar. ne-a povestit că ăşi doreşte din tot sufletul să înfieze un băieţel care are vârsta fiului său, un copil care a rămas orfan de ambii părinţii după ce aceştia au murit în urma unui accident rutier. Copilul era de undeva din Vălenii de Munte”, îşi aminteşte un coleg.

Căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe elicopter de tip EC 135, era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de şapte ani şi absolvise cursurile Şcolii Militare în urmă cu 18 ani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: