Evenimentul Zilei > Actualitate > Patronii Medas, cercetați în libertate
Patronii Medas, cercetați în libertate

Patronii Medas, cercetați în libertate

Patronii clinicilor Medas, soţii Simona Ateia şi Abd Halal Ateia, şi celelalte persoane reţinute în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, vor fi cercetaţi în libertate sub control judiciar, a decis, sâmbătă noapte, Tribunalul Bucureşti.

Anchetatorii i-au reținut, vineri, și au cerut arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Judecătorul a respins propunerea și a dispus controlul judiciar.

Potrivit Parchetului, în perioada 2008 – 2014, inculpaţii au conceput o schemă de fraudare a TVA prin utilizarea mai multor societăţi. Toate tranzacţiile au fost desfăşurate între societăţi comerciale controlate de ei. Ca mod de operare, una dintre societăți achiziționa bunuri imobile de la persoane fizice, la prețul pieței.

Bunurile nu existau și nu erau transferate fizic niciodată, iar prima societate care achiziţiona terenul era o „firmă fantomă”, asociaţii fiind cetăţeni străini. Prejudiciul adus statului ca urmare a rambursărilor ilicite de TVA e de aprox. 162 de milioane de lei. Totodată, ca urmare a înregistrărilor fictive în contabilitate, s-a produs un prejudiciu de 160 de milioane de lei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: