Evenimentul Zilei > Actualitate > Patronii amendați de OPC, pe litoral, dau zor să-și igienizeze localurile
Patronii amendați de OPC, pe litoral, dau zor să-și igienizeze localurile

Patronii amendați de OPC, pe litoral, dau zor să-și igienizeze localurile

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Constanța a efectuat, de la începutul sezonului estival, peste 1000 de controale în unitățile de alimentație publică și de cazare de pe litoral. Peste 200 dintre operatori au fost amendați, 36 de unități fiind închise în urma deficiențelor constatate.

Șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu, susține că 850 de agenți economici de pe litoral, ale căror terase, restaurante, patiserii, unități de cazare, au fost controlate au respectat normele igienico sanitare, nu s-au constatat abateri grave, nefiind sancționați. Au fost însă și operatori economici, peste 200, care au pus în pericol sănătatea consumatorilor, fiind amendați cu zeci de mii de lei. Alte 36 unități au fost închise, patronii fiind nevoiți să remedieze deficiențele.

Ultimele unități a căror activitate a fost suspendată de comisarii OPC sunt un fast food și o patiserie din apropierea gării Constanța, zonă extrem de populată. Fiecare a primit și câte o amendă de 10.000 de lei. Clienții nu știau că bucătăriile erau murdare, mâncarea era gătită în ulei ars, refolosit, produsele alimentare erau depozitatea la temperaturi de aproape 30 grade Celsius. Cele mai multe dintre unitățile închise s-au grăbit să remedieze deficiențele, efectuând și  lucrări de modernizare, pentru a-i chema pe inspectorii OPC să dea aviz de funcționare.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.