Ultimele zile de post. Cea mai simplă rețetă de paste cu legume

Ultimele zile de post. Cea mai simplă rețetă de paste cu legume Rețete de post. Sursa foto: Dreamstime.com

Au rămas doar câteva zile până la sărbătoarea Nașterii Domnului. În ultimele zile post, pastele sunt perfecte pentru întreaga familie. Le pregătești rapid și pot constitui un prânz sau o cină delicioasă.

Cele mai rapide și gustoase paste de post se prepară cu un sos aromat. În pregătirea lor poți folosi mixul de legume preferat. Acestea vor fi pe placul întregii familii.

Paste de post

În ultimele zile de post, inspirația pentru a alege preparate noi și delicioase poate lipsi. Cu o rețetă de paste de post, delicioase și cu o cantitate de sos generoasă, nu vei da greș. Pentru a le pregăti vei avea nevoie de:

  • 300 grame de penne (fără ou);
  • 1 ceapă;
  • 1 dovlecel;
  • 1 ardei roșu;
  • 2 roșii;
  • 150 ml suc de roșii;
  • ulei de măsline;
  • pătrunjel;
  • sare, piper.

Mod de preparare

Legumele curățate se toacă mărunt și pun la călit în uleiul de măsline. După ce acestea s-au înmuiat puțin, se adaugă sucul de roșii. În funcție de consistența acestuia, se poate completa cu apă. Oala se acoperă cu capac, astfel încât sosul să scadă treptat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Paste de post cu legume. Separat, pastele fără ou se pun la fiert în apă cu sare. După ce sosul a scăzut, acesta se ia de pe foc. Pastele fierte se adaugă peste sos și se amestecă. În afara postului, preparatul poate fi completat cu parmezan ras.

Ultimele zile de post. Cea mai simplă rețetă de paste cu legume

Paste cu broccoli și rucola. Sursa foto: Dreamstime.com

Paste cu broccoli și rucola

Chiar dacă pare un preparat sofisticat, rețeta de paste de post cu rucola și broccoli este extrem de simplă. Aceasta va reprezenta o masă echilibrată pentru cei mici, însă va fi apreciată și de adulți. Pentru pregătirea lor ai nevoie de:

  • 250 grame de paste (fără ou);
  • 80 grame de broccoli;
  • rucola;
  • smântână vegană;
  • sare, piper.

Pastele se pun la fiert în apă cu sare. Separat, broccoli se fierbe timp de 2-3 minute. Pentru ca acesta să își păstreze culoarea, imediat după ce este scos din apa clocotita, se pune într-un vas cu apă rece.

Smântâna vegană se pune la încălzit într-o tigaie, iar peste aceasta se adaugă rucola și broccoli, sare și piper. Pastele fierte și scurse bine de excesul de apă se adaugă peste sos.